Stel een vraag

Route maart 2017 – 60 km

Langs de Vecht

Warmdraaien voor de fietsvakanties

Ontvang gratis nieuwe routes!

Met leuke tips en lunch of diner aanbevelingen.

Fietsen is ontdekken. Ook in Nederland. Er gaat toch niets boven het verkennen van nieuwe plekje op de fiets. Dat is in het buitenland spannend maar in Nederland net zo zeer. Iedereen die het leuk vindt kan mooie routes downloaden die ik gefietst heb. Anders dan in Tsjechië, allemaal ook geschikt voor stadsfietsen. Ik geef je achtergrondinformatie van wat er zoal op je pad komt en wat tips waar je lekker een kop koffie kan gaan drinken of misschien wat eten.

Naast de trailer is er ook een wat langere film die je een indruk geeft van hoe de route er uit ziet. En uiteraard het gpx bestand welke je kunt downloaden en op je fietscomputer zetten.

Geregeld zal ik nieuwe routes plaatsen die gefietst kunnen worden. Bij een aantal zal ik de paar heuveltjes die we hier hebben ook proberen mee te pakken. Mochten mensen in Tsjechië willen gaan fietsen dan is dat alvast een lekkere opwarmer 😉

Voornaam
Achternaam
Email
 

Bekijk deze Fietsreizen ook eens!

De route start bij het Nautisch kwartier in Huizen. Je kunt hier gemakkelijk je auto kwijt en een leuke plek ook om te beginnen met een kop koffie op één van de vele terrasjes!

Dan als eerste langs het Gooimeer richting Naarden-Vesting. Tegen degenen die nog nooit in Naarden Vesting zijn geweest kan ik maar één ding zeggen: neem nog een kop koffie! Mooi is de kerk van Naarden-Vesting waar jaarlijks onder andere de (jawel volledige!) Matthäus Passion wordt opgevoerd. Of het Arsenaal om interieur inspiratie op te doen of een vroege lunch te genieten. Hoewel, da’s misschien wel heel vroeg…

Verder langs en door het natuurgebied rond het Naardermeer. Je kunt nog een kijkje nemen bij Fort Uitermeer. Een van de forten van de Nieuwe Hollandse waterlinie die in de 19e eeuw de steden van Utrecht en (toen nog) Holland moesten beschermen. Daarnaast behoorde Fort Uitermeer ook bij de Stelling van Amsterdam. Een cirkelvormige verdedigingslinie die rond 1900 werd gebouwd om Amsterdam te beschermen.

 

Dan door naar de Vecht. Ruim 16 kilometer volg je deze rivier. Prachtig zijn natuurlijk de villa’s en kleine kasteeltjes langs het water die in de gouden eeuw dienst deden als buitenhuis van de rijke Amsterdammer. Vergis je niet, ieder half jaar werd de complete huisraad en personeel verhuisd vanuit Amsterdam naar deze stulpjes. Nogal een onderneming.
Langs Hinderdam, Nigtevecht, Nederhorst den Berg, Vreeland en Loenen aan de Vecht. Leuk is het sluisje na Overmeer waar het in de zomer filevaren is voor met name al die trendy sloep-bezitters. En niet te vergeten voor de mensen die van lekker eten houden: ‘t Amsterdammertje (waar je na ongeveer 35 kilometer langs komt) en Tante Koosje in Loenen aan de Vecht. Allebei goed voor een Michelin ster.

 

Na Loenen, zeg maar linksaf de Loosdrechtse plassen over. Dan langs Kortenhoef en via de Bussumer Heide terug naar Huizen. In het Nautisch kwartier zijn nog wel een paar restaurantjes waar je lekker kunt eten.
Bezienswaardigheden onderweg:

 

Km Omschrijving
8 De Utrechtse poort bij Naarden Vesting
9.7 Het Nederlands Vesting Museum
15.2 Natuurreservaat Naardermeer
17.9 Fort Uitermeer
26.7 Kasteel Nederhorst
36.6 Loosdrechtse Plassen
45.8 Landhuis Boekesteyn (hoofdkantoor Natuurmonumenten
Eten en drinken

 

Je komt uiteraard nog veel meer plekken tegen waar je een kop koffie kunt drinken of zou kunnen lunchen. Maar ik vond deze wel zeer de moeite waard 😉

 

Km Omschrijving
8.3 Het Arsenaal
17.9 Fort Uitermeer
34.1 ‘t Amsterdammertje
38.1 Restaurant Piet Hein Loosdrecht
60.2  Nautisch kwartier in Huizen

Klik op download om deze route als gpx bestand te downloaden. Ook de bezienswaardigheden onderweg zijn als pdf bijgesloten.

 

Van Praag – Wenen een fietsavontuur!

2 COMMENTS

  • F.Domenie schreef:

    Lijk mijn een mooie route. Ik ga hem zeker downloaden. Wat is wel mis is de totale afstand van de route. Handig om te weten. Bedankt voor je inzet en inspanning.

  • Ruud schreef:

    Hai Freek, ja je hebt gelijk zeg! Staat er helemaal niet bij. Deze route is 60 kilometer. Ik zal het er ook nog even bijzetten. Thanx voor de tip!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CYKLO TRAVEL

Cyklo Travel is een reisorganisatie gespecialiseerd in fietsreizen en het goede leven in Tsjechië.

Reizen bij Cyklo Travel zijn altijd een beetje avontuurlijk en bedoeld voor iedereen die ook houdt van het goede leven!

ONS KANTOOR

Adres: Beethovenlaan 10 - 1272 ED HUIZEN
Telefoon: + 31 6 2525 5091
Mail: info@cyklotravel.nl
KVK: 34108241
IBAN: NL40 INGB 0676 965 695
Algemene Voorwaarden

Social Media

We zijn natuurlijk ook te vinden op facebook.
Like ons!

© Copyright 2017 by Cyklo Travel - Met voor fietsen