Stel een vraag

Het Nieuwe Land

Dit hebben ze niet in Tsjechië

Ontvang gratis nieuwe routes!

Met leuke tips en lunch of diner aanbevelingen.

Fietsen is ontdekken. Ook in Nederland. Er gaat toch niets boven het verkennen van nieuwe plekje op de fiets. Dat is in het buitenland spannend maar in Nederland net zo zeer. Iedereen die het leuk vindt kan mooie routes downloaden die ik gefietst heb. Anders dan in Tsjechië, allemaal ook geschikt voor stadsfietsen. Ik geef je achtergrondinformatie van wat er zoal op je pad komt en wat tips waar je lekker een kop koffie kan gaan drinken of misschien wat eten.

Naast de trailer is er ook een wat langere film die je een indruk geeft van hoe de route er uit ziet. En uiteraard het gpx bestand welke je kunt downloaden en op je fietscomputer zetten.

Geregeld zal ik nieuwe routes plaatsen die gefietst kunnen worden. Bij een aantal zal ik de paar heuveltjes die we hier hebben ook proberen mee te pakken. Mochten mensen in Tsjechië willen gaan fietsen dan is dat alvast een lekkere opwarmer 😉

Voornaam
Achternaam
Email
 

Bekijk deze Fietsreizen ook eens!

De route start bij het Nautisch kwartier in Huizen. Je kunt hier gemakkelijk je auto kwijt en een leuke plek ook om te beginnen met een kop koffie op één van de vele terrasjes!

Vanuit Huizen in de richting van Naarden Vesting. Langs het huis en de prachtige tuin van Jan de Bouvrie kom je uiteindelijk in Naarden Vesting. Daarna langs de haven en het strand bij Naarden naar de Hollandse brug om in het ‘Nieuwe land’ te geraken.

Soms is het fietspad langs het Almeerderstrand afgesloten (bijvoorbeeld tijdens de Libelle zomerweek) maar dan staan er omleidingsborden. De bedoeling is simpel namelijk dat je op de dijk langs het IJmeer en later Markermeer terechtkomt. Voor die tijd heb je al wel weer wat mogelijkheden gehad om je voor te bereiden op dit stuk (vooral als je wind tegen hebt…). Bij de Marina Muiderzand kun je nog even een kop koffie drinken.

 

Dan de dijk op. Een ruime 15 kilometer fiets je langs het water. Je passeert het gemaal Blocq van Kuffeler. Medeverantwoordelijk voor de drooglegging van dit deel van de polder. Overigens zijn alle gemalen in de polder nog actief en controleren en beheren het waterpeil in de bodem. Na ongeveer 3 kilometer voorbij het gemaal ga je rechtsaf de polder in. Aan je linkerhand bevinden zich dan de Oostvaardersplassen. Je passeert één van de a buitencentra van staatbosbeheer. Hier kun je het hele jaar terecht trouwens voor informatie over de Oostvaardersplassen en wandelroutes. En uiteraard kun er ook even een glaasje drinken en genieten van een bijzondere omgeving.

Dan achter Almere Buiten langs op weg weer naar het ‘Oude land’. De polder kent veel kanalen en daar maak je dus ook kennis mee. Uiteindelijk over de Stichtse brug verlaat je de polder weer. Je fietst Huizen binnen langs het Gooimeer, achter de Sphinxen (die karakteristieke appartementsgebouwen van Huizen aan het Gooimeer) langs. Uiteindelijk terug naar het Nautisch kwartier waar je misschien nog een hapje kan eten.

Een mooie dag!
Bezienswaardigheden onderweg:

 

Km Omschrijving
5.5 De prachtige tuin van Jan de Bouvrie
7.5 Naarden Vesting
11.0 Jachthaven en strandje van Naarden
15.5 Almeerderstrand en daarna de Marina Muiderzand
29.0 Het gemaal Blocq van Kuffeler
35.7 Buitencentrum Staatbos beheer.
58.8 De sphinxen van Huizen
Eten en drinken

 

Je komt uiteraard nog veel meer plekken tegen waar je een kop koffie kunt drinken of zou kunnen lunchen. Maar ik vond deze wel zeer de moeite waard 😉

 

Km Omschrijving
7.9 Het Arsenaal
11.7 Golfbaan Naarderbos
15.0 Een aantal strandtentjes
16.3 Wanneer je hier naar links gaat: Harbor House
35.7  Buitencentrum Staatsbos beheer
63.0 Nautisch kwartier Huizen

Klik op download om deze route als gpx bestand te downloaden. Ook de bezienswaardigheden onderweg zijn als pdf bijgesloten.

Van Praag – Wenen een fietsavontuur!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CYKLO TRAVEL

Cyklo Travel is een reisorganisatie gespecialiseerd in fietsreizen en het goede leven in Tsjechië.

Reizen bij Cyklo Travel zijn altijd een beetje avontuurlijk en bedoeld voor iedereen die ook houdt van het goede leven!

ONS KANTOOR

Adres: Beethovenlaan 10 - 1272 ED HUIZEN
Telefoon: + 31 6 2525 5091
Mail: info@cyklotravel.nl
KVK: 34108241
IBAN: NL40 INGB 0676 965 695
Algemene Voorwaarden

Social Media

We zijn natuurlijk ook te vinden op facebook.
Like ons!

© Copyright 2017 by Cyklo Travel - Met voor fietsen