Stel een vraag

Route April 2017 – 57 km

Onder de Hoge Veluwe

Eerste oefening voor de Tsjechische heuvels

Ontvang gratis nieuwe routes!

Met leuke tips en lunch of diner aanbevelingen.

Geen land is zo plat als Nederland. Dat is niet perse een nadeel maar mocht je een fietsvakantie overwegen dan is het goed om je te realiseren dat de rest van de wereld er tenminste ‘glooiender’ uitziet. Tsjechië zeker in ieder geval! Het uitgangspunt bij deze route was dus… glooiend. Of zoals Natuurmonumenten het omschrijft op haar site: “Eindeloos fietsen door glooiende heidevelden…”. Nou, wat willen we nog meer 😉

 

Voor de ‘Maart-route’ was ongelofelijk veel belangstelling (hoe leuk!). Nu bleek echter niet iedereen over een fietscomputer te beschikken. Voor al die mensen heb ik deze route nu ook als ‘fiets-knooppunt-route’ beschreven. Ze komen echter niet helemaal overeen moet ik eerlijk zeggen. Ik had namelijk wat heuveltjes beloofd en sommige heuveltjes die ik ken in deze omgeving zijn helaas geen onderdeel van de fietsknooppunt routes. Die blijven dus exclusief voor de GPS’ers onder ons. Download de route en je treft een pdf aan met de nummers voor de fietsknooppunten.

 

Uiteraard krijg je ook weer wat informatie over wat je onderweg zoal tegenkomt. Wil je wat meer beelden uit deze tocht bekijk dan de langere film.
Ik heb (zoals je op de film kunt zien) deze route op de racefiets gereden. Dat kan… maar een extra bandje mee raad ik dan wel aan. Daarnaast zijn de paden vaak wat smal en daardoor ook wat minder geschikt voor de racefiets. Kortom, een 2e keer zou ik het denk ik op een MTB, trekking of tourfiets doen.

 

Wil je nog even kijken waarvoor je zou kunnen oefenen kijk dan nog even verder op deze site.

 

Tot op de fiets!

 

Ruud

Voornaam
Achternaam
Email
 

Bekijk deze Fietsreizen ook eens!

Deze keer start de route vanaf het parkeerterrein van restaurant Vroeger vlak buiten Ede. Goeie plek ook om te starten met een kop koffie en misschien om er te eindigen met een lekker etentje. Je vertrekt in noord-oostelijke richting. Na de rotonde duik je gelijk het bos in. Daarna kom je al snel het natuurgebied Planken Wambuis binnen. Hier leven onder andere reeën, zwijntjes, de zand hagedis en de gladde slang. De kans dat je ze op de fiets tegenkomt is vrees ik niet heel groot.

 

Na ongeveer 26 kilometer wordt je de mogelijkheid geboden om het Nederlands Openluchtmuseum te bezoeken. Het museum biedt je een reis door de tijd. Anders dan in andere musea ben je hier onderdeel van de geschiedenis. Je kunt meedoen in andere tijden. Letterlijk ervaren hoe dingen gemaakt werden en vooral ook luisteren naar de inspirerende verhalen van de medewerkers. Het Nederlands Openluchtmuseum is echt bijzonder leuk!

 

Je vervolgt je weg langs (de achterkant van) Burgers Zoo, het Air Despatch Monument, die de 79 gevallenen herdenkt uit het Air Despatch squadron die tijdens de slag om Arnhem omkwamen en de o zo leuke en vooral opmerkelijke Afrikaanse beelden tentoonstelling op landgoed Quadenoord. Probeer tenslotte, als de tijd het nog toelaat ook dat prehistorisch toetje mee te pakken. De grafheuvels in de omgeving van Ede. Je komt de bordjes onderweg wel tegen.

 

Uiteindelijk door naar Ede en terug naar restaurant Vroeger. Om er tenminste nog even over na te praten!
Bezienswaardigheden onderweg:

 

Km Omschrijving
3 Planken Wambuis heide
26.3 Nederlands Openluchtmuseum
31.7 Air Despatch Monument
38.0 Stuw en sluizencomplex Amerongen
46.7 Landgoed Quadenoord Boschbeek, Afrikaanse beeldenkunst
De grafheuvels op diverse bordjes langs de route.
Eten en drinken

 

Je komt uiteraard nog veel meer plekken tegen waar je een kop koffie kunt drinken of zou kunnen lunchen. Maar ik vond deze wel zeer de moeite waard 😉

 

Km Omschrijving
10.8 Planken Wambuis
29.3 Landgoed Groot Warnsborn (ongeveer 300 meter na knooppunt 45 rechts aanhouden.
45.3 Eethuys Airborn
57.1 Restaurant Vroeger

Klik op download om deze route als gpx bestand te downloaden. Ook de bezienswaardigheden onderweg zijn als pdf bijgesloten. Samen met de nummers voor de knooppunt routes.

 

Veel plezier!

 

Van Praag – Wenen een fietsavontuur!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CYKLO TRAVEL

Cyklo Travel is een reisorganisatie gespecialiseerd in fietsreizen en het goede leven in Tsjechië.

Reizen bij Cyklo Travel zijn altijd een beetje avontuurlijk en bedoeld voor iedereen die ook houdt van het goede leven!

ONS KANTOOR

Adres: Beethovenlaan 10 - 1272 ED HUIZEN
Telefoon: + 31 6 2525 5091
Mail: info@cyklotravel.nl
KVK: 34108241
IBAN: NL40 INGB 0676 965 695
Algemene Voorwaarden

Social Media

We zijn natuurlijk ook te vinden op facebook.
Like ons!

© Copyright 2017 by Cyklo Travel - Met voor fietsen