Project Description

AUTHENTIEK ANDALUSIË

Een individuele fietsreis langs de witte dorpen van Andalusië.

Authentiek Andalusië is een fietsreis die je in het voor- of het najaar fietst. Het is een ontmoeting met de puurheid van deze streek. Je maakt kennis met zuid Spanje zonder het toerisme. Daarnaast overnacht je in plaatsjes waar het toerisme nog niet is geland. Het is Spanje op z’n Spanjest!

LAAT JE INSPIREREN

Ervaar, beleef, ruik en proef deze geweldig mooie regio. Fiets een dag door ruim 30 spoortunnels over een voormalig spoortraject. Laat je verrassen in, met recht authentieke, tapas barretjes. Kortom, beleef het kleine avontuur in zuid Spanje.

Boek deze reis
Reisinformatie
Vraag over deze reis

Van dag tot dag

DAG 1

Aankomst Ronda

Je eerste vakantiedag begint bij de aankomst op het vliegveld van Malaga. Je kan de trein te nemen naar Ronda of we regelen een transfer voor je. Verken Ronda al een beetje en wandel door dat mooie parkje achter de arena met een fenomenaal uitzicht. Vergeet vooral geen voorproefje te nemen op een week lang tapas!

DAG 2
Het kasteel van Melnik

Rondrit Ronda 26 of 52 km

Wanneer je de vorige dag Ronda al hebt verkend dan is het vandaag tijd om de fietsen te testen. We hebben een prachtige kleine rit uitgezet in de omgeving van Ronda. De route geeft je al een mooi beeld van de omgeving en hoe de eerste fietsdag eruit gaat zien.

Of loop naar beneden om de Puente Nuevo te kunnen fotograferen (grote foto boven)

Dat is namelijk  de enige dag waarin je regelmatig wat omhoog fietst. Maar rondslenteren en tapas eten is natuurlijk ook een optie!

DAG 3
Het Doksany klooster

Ronda – Olvera 34 of 44 km

Je eerste fietsdag brengt je naar Olvera. We hebben twee routes, variërend in zwaarte. Onderweg passeer je een aantal ‘witte dorpjes’ die zo kenmerkend zijn voor deze omgeving. Na ruim 8 kilometer is het tijd voor je eerste kop koffie in Arriate.

Het begrip ‘witte dorpen’ krijgt vandaag betekenis.

Mocht je die overslaan dan raden we je aan deze zeker te nemen in het volgende dorpje Setenil de las Bodegas. Prachtig! Vervolg je weg naar Olvera en geniet van prachtige vergezichten.

DAG 4

Olvera – Montellano 48 of 43 km

Ga er maar voor zitten vandaag! Je fietst naar Montellano over de Via Verde. Een voormalige spoorlijn die is omgebouwd tot fietspad. Volg het oude spoor door ruim 30 spoortunnels waar automatisch de lichten voor je aangaan, zodra je er in fietst en drink een kop koffie in het oude spoorstation.

Fietsen door ruim 30 spoortunnels op één dag doe je niet snel nog een keer!

Het is een geweldige beleving. En vergeet onderweg niet omhoog te kijken om de gieren te zien!!

DAG 5

Montellano – Los Palacios 59 km

Vanuit Montellano vertrek je voor de langste rit van je vakantie. Meteen wanneer je Montellano uit fietst draai je een prachtig verharde maar uiterst autoluwe weg op. Al golvend fiets je door dit Spaanse landschap.

Ook vandaag fiets je over een ‘Via Verde’

El Palmar de Troya biedt je na ruim 30 kilometer vele mogelijkheden voor een Spaanse lunch. Daarna over een stuk prachtig fietspad naar Utrera. In Utrera zijn talloze mogelijkheden voor een drankje. Uiteindelijk volgen de laatste kilometers naar Los Palacios.

DAG 6
Met het pontje de Elbe over

Los Palacios – Sevilla 40 km

Op weg naar de eindbestemming. Het is geweldig om te zien hoe men in Spanje zich begint in te stellen op de fietser. Langs een niet al te drukke weg is een fietspad aangelegd en bij ieder riviertje fiets je over kunstig getimmerde bruggen.

De vergezichten vandaag zijn prachtig!

Je fietst eigenlijk alleen maar rechtdoor. Je kunt hier overigens ook gewoon (en soms beter) op de weg fietsen. Sevilla is prachtig. Om er te zijn, maar zeker ook om op de fiets aan te komen!

DAG 7
Met het pontje de Elbe over

Rondrit Sevilla 15 km

Een dag in Sevilla. Je zou zeggen: berg de fiets maar op. Maar niets is minder waar. Sevilla heeft geweldige faciliteiten voor fietsers. Een kikkergroen fietspad leidt je zo’n beetje door de hele stad. Je kunt dus op je fiets bijvoorbeeld Plaza de Espana, de kathedraal van Sevilla en het Moorse paleis van Sevilla bezoeken.

Sevilla en fietsen, dat gaat heel goed samen!

Deze dag kun je ook een fietstour als route volgen langs een aantal van deze prachtige bezienswaardigheden. Geniet van deze bruisende Spaanse stad!

DAG 8
Het Zwinger paleiscomplex in Dresden!

Einde van rondreis

Na het ontbijt eindigt je rondreis. Je kan er voor kiezen om nog een dagje in Sevilla te blijven of misschien wil je je vakantie verlengen met een andere rondreis. 

Reisinformatie

WAT IS DE BESTE TIJD OM TE GAAN FIETSEN

 • 1

  1

  Gem.
  max Temp

   Zonuren  p/dag

   Gem. regen  p/mnd

  Jan 14° 5 37 mm
  Feb 16° 5.7 33 mm
  Mrt 19° 6.3 30 mm
  Apr 21° 8 37 mm
  Mei 24° 9.7 31 mm
  Jun 29° 10.9 9 mm
  Jul 33° 11.9 2 mm
  Aug 35° 11.1 3 mm
  Sep 28° 8.9 20 mm
  Okt 23° 6.6 39 mm
  Nov 18° 5.6 41 mm
  Dec 15° 5.1 50 mm

WAT IS ALLEMAAL INBEGREPEN

 • 7 overnachtingen op een tweepersoonskamer met eigen douche en toilet
 • 7 keer ontbijt
 • Bagagevervoer
 • Nederlandstalige routebeschrijving, kaartmateriaal en achtergrond informatie
 • gpx bestand van de route.
 • Een Garmin fietscomputer met alle routes er op kan worden geleend wanneer je die niet zelf hebt. Dit is wel zolang de voorraad strekt.

WAT KOMT ER NOG BIJ?

 • Kosten van de heen- en terugreis
 • Lunches, diners en dranken voor zover niet genoemd in de reisomschrijving
 • Overige transfers
 • Huur fiets
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Eventuele toeristenbelasting (ter plekke te betalen)

NAAR DE PLAATS VAN VERTREK

 • Met de auto:
  2280 kilometer vanaf Utrecht.
  Geschatte reistijd: zonder files ongeveer 23 uur
 • Met het vliegtuig:
  Naar Malaga
  Geschatte reistijd: Vlucht van Amsterdam naar Malaga: 3 uur. Met de trein vanaf Amsterdam naar Malaga ongeveer 31 uur.
 • Met de fiets:
  Vanuit Utrecht ongeveer 124 uur 😉

EEN INDRUK VAN JE FIETSROUTE

Onderstaande kaart geeft je een globale indruk van de fietsreis. Wanneer je er op klikt kun je hem nog iets beter bekijken.

VAN RONDA NAAR SEVILLA

Een individuele fietsreis

Periode te boeken

Dagelijks
Maart, april, oktober en november

Prijs per persoon

(op basis van 7 nachten inclusief ontbijt en een bezetting van 2 personen per kamer)

€ 675,-

Toeslag éénpersoonsreis per persoon premium hotels

(op basis van 7 nachten inclusief ontbijt en een bezetting van 1 personen per kamer)

€ 175,- toeslag

Prijs per persoon luxe hotels op aanvraag

Fietshuur voor gehele reis

€ 115,-

e-bike verhuur voor gehele reis

€ 165,-

Luchthaventransfers

 € 75,- per persoon

HOE ZWAAR IS DEZE FIETSREIS?

Algemeen

Ben je in het bezit bent van een elektrische fiets of huur je er één dan is deze route voor iedereen goed te doen. Als je niet gewend bent aan een heuvelachtig terrein (denk bijvoorbeeld aan de Ardennen) dan raad ik je aan om een elektrische fiets te huren want deze prachtige route is te mooi om te missen. De route is met ieder soort fiets te fietsen. Maar op een trekking of hybride fiets zul je je waarschijnlijk net even comfortabeler voelen.

De eerste dag is gemakkelijk. Daarna wordt het langzaam steeds wat zwaarder. De laatste dag terug naar Karlsbad is op sommige plekken lastig. De dag begint dan al met een klim van zo’n zes kilometer. Niet heel steil maar wel… zes kilometer.

Verharde en onverharde paden

Hoewel aan onverharde paden nauwelijks valt te ontkomen is het overgrote deel van de route goed tot zeer goed te fietsen op geasfalteerde paden. In de routebeschrijvingen wordt je gewaarschuwd voor wat steilere stukjes omlaag op onverharde paden. Neem daar geen risico, stap af en wandel een stukje. Ook prachtig overigens!

Hoogteverschillen

De kuuroorden liggen op de punten van een denkbeeldige driehoek die het nationale natuurpark Slavlovsky Les omsluit. Dit nationale park is een heuvelachtig gebied. De eerste dag fiets bijna de hele dag langs de rivier de Eger en merk je nog niet zoveel van heuvels. Dat wordt geleidelijk aan meer. Het is zeker geen hooggebergte waar je doorheen fietst. Wees voorbereidt op een omgeving die qua heuvelachtigheid misschien nog wel het meest aan de Ardennen doet denken.

Het grote verschil is dan alleen nog dat je hier ook met enige regelmaat op onverharde paden terecht komt. Maar dat geeft natuurlijk weer dat kleine stukje avontuur in je fietsvakantie!

Accomodaties

Je overnacht in goede hotels. Waarbij we steeds geprobeerd hebben het meest comfortabele te combineren met authentiek en uitstraling. Het streven is eigenlijk steeds geweest dat je na een dag fietsen in een prachtige omgeving ook een goed gevoel moet kunnen krijgen bij de accommodatie waar je aankomt. Alles vanuit de overtuiging dat comfort bijdraagt aan plezierbeleving. Onderstaand een impressie van de hotels waar je gedurende deze reis overnacht. Het kan soms voorkomen dat we moeten uitwijken naar andere hotels. Deze zijn dan altijd van een vergelijkbaar niveau.

Een impressie van de hotels tijdens de fietsreis van Ronda naar Sevilla.

Andere fietsvakanties

2019-03-03T11:32:04+00:00

Tsjechisch Paradijs

Tussen Turnov en Jicin bevind zich het Tsjechisch paradijs. Een onvergetelijk mooie ervaring. Beklim de toren van de kasteelruïne van Bezdez, wandel door een bijna magische natuur. Bekijk de botanische tuinen in Liberec, zwem in het meer bij Dosky en bezoek het Skoda museum in Mlada Boleslav.