Project Description

HET LANDSCHAP, DE STEDEN, DE WIJN… FANTASTICO!

Proef de tapas, de wijn en ontdek deze prachtige Spaanse streek

De fietsrondreis in La Rioja is een fantastische, verrassende fietsreis waarbij je deze Spaanse streek die bij ons vooral bekend is om haar wijnen op een unieke manier leert ontdekken. Over paden die alleen bekend zijn bij de lokale mensen, langs en door de beroemde wijngaarden ontdek je steeds meer over de cultuur, de geschiedenis en de mensen uit deze regio. Fietsen in ‘La Rioja’ is daadwerkelijk een ontdekkingstocht!

laat je inspireren

Op deze prachtige avontuurlijke fietsreis maak je ook kennis met een fietsvakantie op een mountainbike. Die uiteraard ook een elektrische kan zijn. En iedereen kan deze reis fietsen! Om het beste van twee werelden te kunnen hebben zijn de dagafstanden wat korter. Zo kun je een behoorlijk dagdeel sportief fietsen en het andere deel onderdompelen in het goede leven van La Rioja!

Boek deze reis
Reisinformatie
Vraag over deze reis

Van dag tot dag

DAG 1

Aankomst Logrono

Verken de hoofdstad van La Rioja. Drink een wijntje op het plein en ga ’s avonds op in de Spaanse levenstijl met al die fantastische tapas. En dan is er één plek waar je heen moet: Calle Laurel: dé tapas-straat van Logrono!

DAG 2
Het kasteel van Melnik

Logrono – Haro 65 km

Vandaag start je fietsreis vanuit Logrono, de hoofdstad van La Rioja. Al vrij snel steek je de rivier Rio Ebro over, die de natuurlijke grens vormt tussen de regio’s La Rioja en Baskenland.

Een ruige en liefelijke streek tegelijkertijd

De hele dag blijf je in de buurt van de rivier de Ebro. Met onderweg meer dan genoeg gelegenheid om even te stoppen voor een kop koffie of een lunch. in plaatsjes als Lapuebla de Labarca en Elciego… Alleen daarom al!

DAG 3
Het Doksany klooster

Rondrit Haro – Briones – San Vicente – Haro 30 of 40 km

De route van vandaag volgt een pad langs de Ebro rivier. Vanaf Gimileo heb je een mooi uitkijkpunt. In Briones (in 2018 bekroond als mooiste dorp van Spanje) kun je naar het wijnmuseum Vivanco gaan. Je vervolgt het pad verder over een middeleeuwse brug en volg je de rivier terug naar Haro dwars door de wijngaarden. Daarna bijkomen in Haro, op het centrale plein met tapas en uiteraard een glaasje wijn! Pas dag 3 en wat een fietsreis!

DAG 4

Haro – Casa la Reina – Santa Domingo – San Millán – Santa Domingo 59 km

Op eerste 18 kilometer die je fietst vandaag steek je een akkerbouw gebied over. Vanuit Santo Domingo fiets je door naar San Millán de la Cogolla, waar de kloosters van Suso en Yuso liggen en de oorsprong van de Spaanse taal.

Dat je vlakbij de pelgrimsroute Santiago de Compostela bent zal je niet ontgaan!

Onderweg ben je al door Santo Domigo gekomen waar de route van vandaag ook eindigt. Santo Domingo is een plaatsje dat gevormd is door de Pelgrimsroute naar Santiago de Compostela. 

DAG 5

Santa Domingo – Laguardia 49 km

Dat de regio La Rioja economisch afhankelijk is van haar wijnproductie was al duidelijk. Vandaag kom je niet alleen langs mooie wijnhuizen zoals Ysios (ontworpen door de beroemde architect Calatrava) maar krijg je ook een rondleiding in één van deze wijnhuizen. Uiteraard afgesloten met een kleine proeverij…

Het hotel Marqués de Rical is verbluffend!

Klein want daarna fiets je nog zo’n 10 kilometer en eindig je in Laguardia, een dorp tussen stadsmuren, met een prachtig uitzicht op La Rioja. Mocht je van je fiets rollen van verbazing wanneer je hotel Marqués de Rical van architect Frank Gehry passeert dan komt dat zeker niet van de wijn!

DAG 6
Met het pontje de Elbe over

Laguardia – Logrono 35 of 58 km

Je kan vandaag kiezen. De langere route gaat eerst nog een stuk richting de bergen naar de hunebedden el Sotillo, la Hechicera, la Huesera en San Martin. Hierna voornamelijk bergaf  naar Logroño, de hoofdstad van La Rioja.

De gevel van wijnhuis Marques de Rascal doet je grijpen naar je leesbril.

Onderweg naar Logroño kom je langs het wijnhuis Marques de Rascal. In Logroño kun je de oude stad bezoeken, en tapas eten in de beroemde straat ‘Calle Laurel’ of genieten van een heerlijke maaltijd in één van de vele restaurants.

DAG 7
Met het pontje de Elbe over

Logrono – La Grajera – Navarrete – Fuenmayor – Logrono 53 km

Weer zo’n fantastisch rit vandaag. De laatste helaas alweer van je fietsreis door La Roioja. Vanuit Logroño fiets je naar het park van La Grajera. Daarna fiets je via Sorzano naar het prachtige bergdorpje Islallana. Vervolgens volg je de rivier Rio Iregua terug naar Logrono. 

De omgeving bij Islallana is enorm indrukwekkend.

Logrono – el Cortijo – Mantible – Fuenmayor – Grajera – Logrono 44 km

Deze alternatieve route is bij veel fietsliefhebbers in La Rioja bekend. Niet in  de laatste plaats omdat deze ieder jaar als toertocht wordt georganiseerd. Hij begint in het park van de Ebro rivier begint, en verder gaat langs de Iregua rivier, tot het dorp Nalda. Vanaf Nalda ga je terug naar Logroño, over een weg die alleen de locale mensen kennen..

DAG 7
Het Zwinger paleiscomplex in Dresden!

Einde van rondreis

Na het ontbijt eindigt je rondreis. 

Reisinformatie

WAT IS ALLEMAAL INBEGREPEN

 • 7 overnachtingen op een tweepersoonskamer met eigen douche en toilet.
 • 7 keer ontbijt
 • Bagagevervoer
 • Een privé rondleiding bij een wijnhuis met een kleine wijnproeverij
 • Nederlandstalige routebeschrijving, kaartmateriaal en achtergrond informatie
 • gpx bestand van de route.
 • Een fietscomputer met alle routes erop kan worden geleend wanneer je die niet zelf hebt.

WAT KOMT ER NOG BIJ?

 • Kosten van de heen- en terugreis
 • Lunches, diners en dranken voor zover niet genoemd in de reisomschrijving
 • Overige transfers
 • Huur fiets
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Eventuele toeristenbelasting (ter plekke te betalen)

NAAR DE PLAATS VAN VERTREK

 • Met de auto:
  1450 kilometer vanaf Utrecht.
  Geschatte reistijd: zonder files ongeveer 15 uur
 • Met het vliegtuig:
  Naar Bilbao
  Geschatte reistijd: Vlucht naar Praag: 2 uur en 15 minuten. Met de trein vanaf Bilbao naar Logrono 2 uur en 30 minuten.

EEN INDRUK VAN JE FIETSROUTE

Onderstaande kaart geeft je een globale indruk van de fietsreis. Wanneer je er op klikt kun je hem nog iets beter bekijken.

FIETSRONDREIS LA RIOJA

Een individuele fietsreis

Periode te boeken

Dagelijks
van April tot en met Oktober
(zie ook klimaattabel)

Prijs per persoon premium hotels

(op basis van 7 nachten inclusief ontbijt en een bezetting van 2 personen per kamer)

€ 775,-

Toeslag éénpersoonsreis per persoon premium hotels

(op basis van 7 nachten inclusief ontbijt en een bezetting van 1 personen per kamer)

€ 150,- toeslag

Fietshuur voor gehele reis

€ 105,-

e-bike verhuur voor gehele reis

€ 195,-

Eigen bagagevervoer

 € 200,- per boeking of groep in mindering

HOE ZWAAR IS DEZE FIETSREIS?

Algemeen

‘Ontdek La Rioja’ is wanneer je zonder ondersteuning fietst een sportieve fietsreis. Niet in de laatste plaats omdat je op mountainbikes fietst. Niet alle dagen zijn ‘mountainbike-dagen’. De dag waarop naar Santo Domingo fietst gaat vrijwel volledig over wegen. De rondrit vanuit Logrono daarentegen kent best wat smalle paden en stukken single trail. Daar hoef je overigens niet van te schrikken want iedereen kan deze reis fietsen. 

Het mooie van dit fietsavontuur zit ‘m in de combinatie van mountainbike paden, fietspaden en wegen. Je komt daarom ook op plekken waar je met een gewone fiets niet snel zal komen. Je hebt geen ervaring nodig als mountainbiker om deze fietsreis te kunnen maken. Iedereen kan deze fietsreis doen! Er zullen misschien kleine stukjes zijn waar je zal besluiten om even af te stappen. aan de andere kant kunnen ervaren mountainbikers ook stukken nemen die voor hen een uitdaging zullen vormen.

Eén van de personen die deze reis heeft gefietst toen hij werd uitgezet heeft weinig fietservaring en geen mountainbike ervaring. Op een E-mountainbike heeft zij alles met veel gemak kunnen fietsen. 

Op een schaal van 1-5 kan deze reis worden beoordeeld als 3,5. Geen 4 omdat er ook prachtige stukken bijvoorbeeld langs de rivier zitten. Er zitten voldoende klimmetjes in deze reis maar meestal niet heel hoog.

Verharde en onverharde paden

Er is hierboven al een aantal keren aan gerefereerd. Je vindt jezelf geregeld terug op allerlei onverharde paden. Allemaal bedoeld als fietspad of soms als mountainbike pad. Je hebt geen speciale vaardigheden nodig om deze te fietsen. Aan de andere kant kun je, als je een ervaren mountainbiker bent en ons dat aangeeft, alternatieve paden op je route krijgen die meer techniek vragen en een grotere uitdaging kunnen vormen. 

Hoogteverschillen

Die zijn er. Je fietst in een heuvelachtig tot soms bergachtig gebied. Iedere dag zal je een aantal klimmetjes te trotseren krijgen. Op één dag na maak je tussen de 500 en (één keer) maximaal 1.000 hoogtemeters per dag. Laat je hierdoor echter niet te veel afschrikken. Je hebt de tijd en rijdt op een mountainbike (en dat scheelt toch). Overigens als je voor de elektrische mountainbike kiest dan is niets meer een probleem.

Onderstaande klimaattabel geeft je een leidraad om te kunnen bepalen welke omstandigheden voor jouw het prettigst zijn.

1

1

Max Temp

Neerslag

Sneeuwdgn

Jan 10° 64 mm 1
Feb 10° 60 mm 3
Mrt 14° 58 mm 1
Apr 18° 59 mm 0
Mei 21° 66 mm 0
Jun 26° 60 mm 0
Jul 29° 26 mm 0
Aug 30° 22 mm 0
Sep 26° 24 mm 0
Okt 21°  34 mm 0
Nov 14° 54 mm 0
Dec 11° 36 mm 1

Accomodaties

Je overnacht in goede hotels. Waarbij we steeds geprobeerd hebben het meest comfortabele te combineren met authentiek en uitstraling. Het streven is eigenlijk steeds geweest dat je na een dag fietsen in een prachtige omgeving ook een goed gevoel moet kunnen krijgen bij de accommodatie waar je aankomt. Alles vanuit de overtuiging dat comfort bijdraagt aan plezierbeleving. Onderstaand een impressie van de hotels waar je gedurende deze reis overnacht. Het kan soms voorkomen dat we moeten uitwijken naar andere hotels. Deze zijn dan altijd van een vergelijkbaar niveau.

Een impressie van de hotels tijdens de fietsrondreis in la Rioja.

Andere fietsvakanties

2019-03-03T11:38:41+00:00

Praag – Dresden

De fietsvakantie Praag - Dresden is een fietsklassieker. En niet voor niets! Een prachtige 7-daagse fietsreis langs de Elbe. Je gaat wandelen in Boheems Zwitserland, je ontdekt de steden Praag en Dresden en ondertussen geniet je van een uitzonderlijk mooie natuur. Prachtig!

2019-03-15T09:29:55+00:00

Ronda – Sevilla

Authentiek Andalusië is een ontmoeting met de puurheid van deze streek. Je maakt kennis met zuid Spanje zonder het toerisme. Ontdek het hoger gelegen Ronda, verbaas je over de geweldig mooie Via Verde naar Montellano en laat je inspireren door Sevilla!