Tsjechische Charme

Natuur, Cultuur en genieten

Tsjechische charme

   Waar: Midden Bohemen
 Hoe lang:  7 dagen
    Prijs:  € 695,- per persoon (* zie prijzen)

Vanuit Praag vertrek je voor een reis die constant twee gezichten kent. Inspannen en ontspannen. Inspannen doe je wanneer je de de heuvels onder Praag beklimt. Ontspannen zul je in kastelen en wellness hotels waar je overnacht. Laat je betoveren door een Tsjechië van prachtige vergezichten, heerlijke hotels en geweldig eten.

 

Je overnacht in in prachtige hotels, een kasteel en een bijzonder charmant pension. Wanneer je alvast een voorproefje wilt op de reis dan vind je hier je startpunt naar een beeldimpressie.

1

img_1905

Aankomst Praag


Wanneer het je lukt om vroeg in Praag te zijn dan heb je nog tijd om de grote burcht, de Karlsbrug of de St. Vitus Kathedraal te gaan bekijken. Overigens gaat er eigenlijk niets boven slenteren door Praag. Je overnacht in een fantastisch hotel op een steenworp afstand van de Karlsbrug. Uiteraard voorzien we je van tips waar je zou kunnen eten die avond.

2

mnisek_pod_brdy_02

Praag – Mnisek pod Brdi 40 km


s’ Morgens op weg om op de fiets Praag te verlaten. Dat doe je vooral langs de Moldau. Je meandert als het ware de stad uit. Onderweg lekker lunchen om vervolgens nog je weg te vervolgen naar Mnisek. Deze dag kent vooral contrasten. Het eerste deel in de stad. Dan een tijd lang, langs en over de rivier en tenslotte een bijzonder bosrijke omgeving. In Mnisek pod Brdi kun je een bezoek brengen aan het kasteel. Je overnacht in een sportieve omgeving…

3

mijntunnel

Mnisek pod Brdi – Pribram 39 km


Ook vandaag wisselen de landschappen elkaar veel af. Het grote verschil met de vorige dag is dat je nu constant door een heuvelachtig terrein fietst. Je kunt lunchen in een kasteel onderweg. Wanneer je op tijd in Pribram aankomt is er misschien nog tijd om het Mining Museum te bezoeken. Pribram ligt tegen een paar mijnen aan waar zilver, erts en later uranium werden gewonnen. Je kunt er met een treintje en een lift de mijnen in. Bijzonder is ook het deel dat bewaard is gebleven waarin je kunt zien hoe de mijn tijdens het communistisch regime een werkkamp is geweest voor Tsjechische dissidenten.

4

zbiroh-011

Pribram – Zbiroh 45 km


Wanneer je Pribram verlaat richting Zbiroh ligt er weer een heuvelachtige dag voor je. Je passeert prachtige plaatsjes als Jince en Horovice waar volop mogelijkheden zijn om een glaasje te drinken. Uiteindelijk op weg naar Kasteel Zbiroh. Kasteel Zbiroh stamt uit het einde van de dertiende eeuw. Het kasteel is altijd in privebezit geweest totdat de nazi’s het hebben gebruikt tijdens de tweede wereldoorlog en de communisten het confiskeerden tijdens het communistisch regime. Sinds 2006 is dit kasteel pas voor het eerst opengesteld voor publiek. In 2008 gerenoveerd en in 2016 klaar om de gasten van Cyklo Travel te ontvangen. Het is een fantastische ervaring om in dit 5 sterren hotel te mogen overnachten!

5

dsc01090

Zbiroh – Karlstejn 41 km


Na een uitgebreid ontbijt op weg naar Karlstejn. Onderweg kun je wanneer je dat wilt nog de kasteel-ruïne van Hrad Zebrad beklimmen of een rondleiding in Hrad Tocnik. Dan door naar Karlstejn. Kasteel Karlstejn is immens. Zo’n 8 kilometer voor Karlstejn zie je dit imposante kasteel dan ook al oplichten in het zonlicht tegen de heuvelwand. Je kunt het kasteel ook pas de volgende dag bezoeken. Karlstejn zelf is een enorm charmant plaatsje dat duidelijk leeft van de bezoekers aan het kasteel. Maar je kunt ook helemaal niets doen want je overnacht op een bijzonder romantische plek aan de rivier in een 4 sterren hotel. Heerlijk!

6

karlsbrug

Karlstejn – Praag 37 km


Nadat je Karlstejn achter je hebt gelaten ga je alweer op weg terug naar Praag. Ik wilde perse Praag binnen komen vanuit de zuid westelijke kant en niet wat de meeste doen vanuit het zuiden (weer) langs de Moldau. Het resultaat hiervan is dat je heel lang niet in de gaten hebt dat je al ver onder de rook van Praag zit. Je bent namelijk nogal druk om je weg te vinden (op soms uitdagende paden) door een prachtig natuurgebied. Wanneer je het park dan binnenkomt (vrij plotseling eigenlijk) merk je dat je al praktisch in Praag zit. Wat een leuke route.

7

Departure

Einde van rondreis

Na het ontbijt eindigt je rondreis. Je kan er voor kiezen om nog een dagje in Praag te blijven of misschien te verlengen met een andere rondreis. 

Wat is inbegrepen

 • 6 overnachtingen op een tweepersoonskamer met eigen douche en toilet
 • 6 keer ontbijt
 • 5 overnachtingen in 4-sterrenhotels en één overnachting in een bed & breakfast
 • Bagagevervoer
 • Nederlandstalige routebeschrijving, kaartmateriaal en achtergrond informatie
 • gpx bestand van de route.
 • Een Garmin fietscomputer met alle routes er op kan worden geleend wanneer je die niet zelf hebt. Hiervoor wordt wel een borg gerekend.

Wil je een impressie van de hotels waar je overnacht klik hier

Wat is niet inbegrepen

 • Heen- en terugreis
 • Lunches, diners en dranken voor zover niet genoemd in de reisomschrijving
 • Overige transfers
 • Huur fiets
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Eventuele toeristenbelasting (ter plekke te betalen)

Naar het vertrekpunt Praag

 • Met de auto:
  855 kilometer vanaf Utrecht.
  Geschatte reistijd: zonder files ongeveer 8,5 uur
 • Met het vliegtuig:
  Naar Praag.
  Geschatte reistijd: Vlucht naar Praag: 1,5 uur. Transfer naar Hotel ongeveer 30 minuten
 • Met de trein:
  Geschatte reistijd: Een treinreis van Amsterdam naar Praag duurt ongeveer 12 uur. 
  Indicatie kosten: € 200 – € 275 per persoon

Henk en Ada de Snoo


We keken uit naar onze vakantie: fietsen in Tsjechië! Nog nooit eerder gedaan, tot nog toe alleen in Nederland gefietst, dus ‘t was ook wel een beetje spannend. Het is een geweldige ervaring geworden. Wij fietsten de route “Tsjechische Charme” en het werden prachtige, afwisselende dagen. Alles was uitstekend georganiseerd door Ruud van Cyklo Travel ( die ook altijd bereid was voor telefonisch overleg) en de overnachtingslocaties zijn heerlijk. Zeer sfeervolle hotels! Er is voldoende gelegenheid om onderweg of op de eindbestemming van die dag iets te bezichtigen of te wandelen. Wij hadden fietsen ter plekke gehuurd en die waren van prima kwaliteit. Wel erg blij dat we voor elektrische fietsen (mountainbikes) hadden gekozen, anders was het nogal eens lopen geworden. Kortom: we kijken met heel veel plezier terug op een prachtige week, die we besloten met een paar dagen in Praag. Een aanrader!! Het hotel daar is zeer goed gelegen om lopend de stad te verkennen. Wij zijn niet van die bierliefhebbers, maar de Moravische wijnen…………die hebben we ons goed laten smaken!

Henk en Ada

Algemeen

Niet alle delen van Tsjechië zijn heuvelachtig maar veel wel. Deze dus ook. Toch zou deze week niemand voor onoverkomelijke problemen moeten stellen die regelmatig fietst. Mocht je toch twijfelen neem dan gerust contact op om te overleggen. Er is natuurlijk altijd nog de mogelijkheid om een elektrische fiets te huren. Op een schaal van 1 tot 5 zou ik hem inschalen als 2 tot 2,5

Verharde en onverharde paden

Veel paden en wegen tijdens deze week zijn goed geasfalteerd. Ik ben er natuurlijk een liefhebber van om iedere dag tenminste één keer ook grind, bos of rotspaden op te zoeken. Fietsen blijft een avontuur nietwaar! In deze week valt het allemaal erg mee. De laatste dag bij Praag zijn sommige paden misschien wat steil omlaag maar die kun je prima wandelen. Maar ook voor deze week geldt: een moutainbike of hybride fiets heeft zeer de voorkeur

Hoogteverschillen

Het laagste punt in deze route is 198 meter en het hoogste is 558. Echter dit verschil wordt over meerdere dagen genomen. Per dag liggen de hoogte verschillen rond de 200 meter. Uitzondering is meteen de eerst de dag waarbij je 300 hoogtemeters overbrugt.

Prijzen 2017 Prijzen per persoon
6 nachten o.b.v logies en ontbijt. € 695,- *
Eventuele fietshuur € 12,50 per dag
Eventueel e-bike huur € 25,- per dag
Periode te boeken 1 april – 31 oktober

 

* Prijs is op basis van een minimale bezetting van 2 personen. Prijzen voor single reizen zijn op aanvraag.

Wil je weten wat er allemaal bij de prijs inbegrepen zit? Klik hier.

Tsjechische Charme in beeld

Er gaat natuurlijk niets boven een beeldimpressie. Tijdens het samenstellen van alle reizen hebben we zoveel mogelijk foto’s gemaakt juist om een beeld te kunnen geven van wat er allemaal op je pad komt. We hechten er veel waarde aan dat je verwachtingen van een vakantie ook worden ingelost. Eén ding kunnen we je garanderen. Alle foto’s die je zult zien hebben we zelf gemaakt. Dus wanneer deze beelden je verwachtingen omhoog stuwen dan weet je zeker dat je ze ook echt met eigen ogen gaat zien. Veel plezier!

Beleef deze reis

Klik hier

Accommodaties

Je overnacht in zeer goede hotels. Waarbij we steeds geprobeerd hebben het meest comfortabele  te combineren met authentiek en uitstraling. Het streven is eigenlijk steeds geweest dat je na een dag fietsen in een prachtige omgeving ook een ‘wauw’ gevoel moet kunnen krijgen bij de accommodatie wanneer je daar aankomt. Alles vanuit de overtuiging dat comfort bijdraagt aan plezierbeleving.

Onderstaand een impressie van de hotels* waar je gedurende deze reis overnacht.
*Het kan soms voorkomen dat we moeten uitwijken naar andere hotels. Deze zijn altijd van een vergelijkbaar niveau.

Meer ontdekkingsreizen

Praag – Wenen: The Big Ride

Moravische wijnroutes

Ervaar en beleef een uniek fietsreis met ‘Ontdek La Rioja’.

Van Praag naar Dresden

CYKLO TRAVEL

Cyklo Travel is een reisorganisatie gespecialiseerd in fietsreizen en het goede leven in Tsjechië.

Reizen bij Cyklo Travel zijn altijd een beetje avontuurlijk en bedoeld voor iedereen die ook houdt van het goede leven!

ONS KANTOOR

Adres: Beethovenlaan 10 - 1272 ED HUIZEN
Telefoon: + 31 6 2525 5091
Mail: info@cyklotravel.nl
KVK: 34108241
IBAN: NL40 INGB 0676 965 695
Algemene Voorwaarden

Social Media

We zijn natuurlijk ook te vinden op facebook.
Like ons!

© Copyright 2019 by Cyklo Travel - Met voor fietsen