Czech's most beautifull

A breathtaking journey

Czech Paradise

   Where: North Bohemia
 How long:  8 days
    Price:  € 650,- per person (* see prices)

Tussen Turnov en Jicin bevindt zich Cesky Raj, het Tsjechisch Paradijs. Je start je reis in Liberec om aan het einde van de eerste dag al meteen het Tsjechisch paradijs binnen te fietsen. Een onvergetelijk mooie ervaring. De eerste nacht overnacht je in het hart van het Tsjechisch Paradijs. Daarna ga je door naar het fantastische plaatsje Jicin. Langs het kloppend hart van Skoda, de stad Mlada Boleslav, door naar Melnik en Dosky. Ondertussen doe je kastelen aan en geniet je van een overweldigende natuur.

Wil je vast een voorproefje op deze reis? Klik dan hier om naar het startpunt te gaan van een beeldimpressie van Cesky Raj.

[ultimate_modal modal_title=”Stel een vraag” btn_size=”md” btn_bg_color=”#1e73be” btn_txt_color=”#ffffff” btn_text=”Stel een vraag” modal_size=”medium” modal_style=”overlay-fade”]


[/ultimate_modal]

1

Liberec

Aankomst Liberec


Het is aan te raden om op tijd in Liberec aan te komen. Er is in deze hoofdstad van Noord-Bohemen, die in de dertiende eeuw werd gesticht, namelijk bijzonder veel te ontdekken. De dierentuin die al 110 jaar bestaat, de botanische tuinen met zijn immense kassen waar je probleemloos van een woestijnlandschap een tropisch regenwoud binnenwandelt. Maar ook niet te vergeten het stadhuis dat in 1890 in neorenaissancestijl werd gebouwd, de neogotische Antoniuskerk, de zeventiende- eeuwse huizen. Kortom Liberec heeft veel te bieden! Je overnacht in het prachtige vier-strerren Clarion Grand Hotel Zlaty Lev.

2

kasteel-valdstejn

Liberec – Hruba Skala 50 km


Je verlaat Liberec om te beginnen aan je reis naar en door het Tsjechisch Paradijs. De eerste grote plaats die je aandoet is Jablonec nad Nisou. Je kunt hier op het grote plein een kop koffie drinken of op zoek gaan naar (namaak) Tsjechische granaten. Je vervolgt je weg langs Kasteel Sychrov. Na Turnov fiets je het Tsjechisch Paradijs binnen. En dat zie je onmiddellijk! Tot slot klim je nog naar kasteel Valdstejn (fantastisch uitzicht!) om daarvandaan richting je eindbestemming te fietsen: Hruba Skala.

’s Avonds overnacht je in het fantastisch gelegen kasteelhotel of in het ernaast gelegen Hotel Stekl. Een onvergetelijke locatie!

3

hrubice

Hruba Skala – Jicin 40 km


Wanneer je op tijd opstaat is het de moeite waard om te beginnen met een wandeling. Ga op zoek naar de rotsspleet ‘Muizengat’ of bereik via allerlei trappen een klein amfitheater waar je ook ‘het bed van Adam en Eva’ vindt. Dan, te fiets, op weg naar Jicin. Onderweg bezoek je natuurlijk de veertiende-eeuwse kasteelruïne Trosky met haar magnifieke uitkijkpunt. Via rotsstad Prachovsky skaly fiets je het cultuurhistorisch en toeristisch centrum van deze streek binnen, het plaatsje Jicin, waar je overnacht. Het vier sterren hotel Grand Hotel Praha in Jicin is geweldig en ademt sferen uit vervlogen tijden.

4

Mlada Boleslav

Jicin – Mlada Boleslav 52 km


Je verlaat Jicin, maar natuurlijk niet zonder de 156 treden tellende toren van Jicin beklommen te hebben en nog even te genieten van een geweldig uitzicht. Dan op weg naar Mlada Boleslav. Onderweg kun je een bezoek brengen aan het jachtkasteel Humprecht en het imposante Hrad Kost. Verder door naar Mlada Boleslav, gelegen aan de oever van de Jizera. Mlada Boleslav stamt uit de tiende eeuw en is gesticht door koning Boleslav II van Bohemen. Mlada Boleslav vormt de derde punt van de driehoek met Turnov en Jicin die het Tsjechisch Paradijs omsluit. Leuk om het Skodamuseaum te bezoeken! Het viersterren Hotel Romantica is praktisch geassimileerd met de rotsen. Het restaurant is een aanrader!

5

Melnik

Mlada Boleslav – Melnik 54 km


‘s Morgens vertrek je naar Melnik. Een wijnstad in een bierstreek zou je kunnen zeggen. Melnik ligt op een heuvel aan de oever van de Elbe. Waar de meeste wijn veelal uit Moravië komt is deze op Bourgondische wijnstokken verbouwde wijn zeer gerespecteerd. Onderweg kun je in Benátky nad Jizerou stoppen voor een kop koffie.

6

7720967

Melnik – Doksy 51 km


Je laat Melnik achter je wanneer je de weg vervolgt richting Doksy. Het is meer dan de moeite waard om een bezoek brengen aan kasteel Kokorin. Dit kasteel dat gedeeltelijk is uitgehouwen uit de rotsen, vindt haar oorsprong ergens in de tweede helft van de dertiende eeuw. Ook het koninklijke kasteel Bezdez is zeer de moeite waard. Bij Doksy kun je in alle rust aan het meer bijkomen van alle inspanningen.

7

Botanische tuinen liberec

Doksy – Liberec 57 km

De laatste dag heeft tegelijk de langste route. Je verlaat Doksy om terug te fietsen naar Liberec. In voorbereiding op het wat zwaardere laatste stuk kun je nog een hapje gaan eten in het restaurant van de golfbaan van Jested. Vlak daarna staat je nog een pittige klim te wachten. Maar eenmaal boven is het dertien kilometer rustig en vooral omlaag richting Liberec.

8

Departure

Einde van rondreis

Na het ontbijt eindigt je rondreis. Je kunt er voor kiezen om nog een dagje in Liberec te blijven of misschien wil je je vakantie verlengen met een andere rondreis. 

Wat is inbegrepen

 • Zeven overnachtingen mét ontbijt op een tweepersoonskamer met eigen douche en toilet. Waarvan 6 keer in een 4-sterren hotel en 1 keer in een 3 sterren hotel
 • 7 keer ontbijt
 • Bagagevervoer
 • Nederlandstalige routebeschrijving, kaartmateriaal en achtergrond informatie
 • gpx bestand van de route.
 • Een Garmin fietscomputer met alle routes erop is beschikbaar als je die niet zelf hebt. Hiervoor wordt wel een borg gerekend.

kijk hier voor een impressie van de Hotels waar je overnacht 

Wat is niet inbegrepen

 • Heen- en terugreis
 • Lunches, diners en dranken voor zover niet genoemd in de reisomschrijving
 • Overige transfers
 • Huur fiets
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Reserveringskosten € 20,-
 • Eventuele toeristenbelasting (ter plekke te betalen)

Naar het vertrekpunt Liberec

 • Met de auto:
  865 kilometer vanaf Utrecht.
  Geschatte reistijd is zonder files ongeveer 9 uur
 • Met het vliegtuig:
  Naar Praag en van daaruit per huurauto of per trein.
  Geschatte reistijd: Vlucht naar Praag: 1,5 uur. De treinreis van Praag naar Liberec duurt ongeveer 2,5 uur.
 • Met de trein:
  Via Praag naar Liberec.
  Geschatte reistijd: Een treinreis van Amsterdam naar Praag duurt ongeveer 15 uur. Naar Liberec is dan nog ongeveer 2,5 uur.

Algemeen

Gedurende deze acht dagen zijn er wel wat heuvels en zelfs bergjes te beklimmen. Een aantal van deze klimmetjes zijn puur noodzakelijk omdat ze je brengen naar kastelen of uitkijkposten en in sommige gevallen zelfs naar het hotel. Het is daarom geen vakantie voor ongeoefende fietsers. Op een schaal van 1 tot 5 zou ik hem inschalen als 3,5.

Verharde en onverharde paden

Veel onverharde paden zijn zeker niet slecht begaanbaar. En met een mountainbike of hybride fiets is eigenlijk niets een probleem. Vergeet niet dat ook veel Tsjechen hun vakantie hier doorbrengen. Over het algemeen zijn de fietspaden goed begaanbaar.

Hoogteverschillen

Zoals gezegd: er wordt geklommen. Maar zolang je geen haast hebt is een heuvel eigenlijk niets anders dan een polderweg met wind tegen… Er zijn geen lange doorlopende klimmen zoals in het hooggebergte. Het laat zich in die zin beter vergelijken met bijvoorbeeld Toscane.

Prijzen 2017 Prijs per persoon
7 nachten o.b.v. logies en ontbijt € 650,- *
Eventuele fietshuur € 10,- per dag
Eventuele huur e-bike € 25,- per dag
Periode te boeken 1 april – 31 oktober


Prijzen van de fietshuur zijn indicaties. Wil je weten wat er allemaal inbegrepen is bij de reissom klik dan hier.

 

* Prijs is op basis van een minimale bezetting van 2 personen. Prijzen voor single reizen zijn op aanvraag.

Het Tsjechisch paradijs in beeld

Er gaat natuurlijk niets boven een beeldimpressie. Tijdens het samenstellen van alle reizen hebben we zoveel mogelijk foto’s gemaakt om een beeld te kunnen geven van wat er allemaal op je pad komt. We hechten er veel waarde aan dat je verwachtingen van een vakantie ook worden ingelost. Eén ding kunnen we je garanderen. Alle foto’s die je ziet hebben we zelf gemaakt. Dus wanneer deze beelden je verwachtingen omhoog stuwen dan weet je zeker dat je ze ook echt met eigen ogen gaat zien. Veel plezier!

Beleef deze reis

Klik hier

Accommodaties

Je overnacht in zeer goede hotels. Waarbij we steeds geprobeerd hebben het meest comfortabele  te combineren met authenticiteit en uitstraling. We streven er altijd naar om iedere mooie dag minstens zo mooi te laten eindigen. Na een dag fietsen in een prachtige omgeving zorgen wij voor een accommodatie die hier precies bij past. Alles vanuit de overtuiging dat comfort bijdraagt aan plezierbeleving.

Hieronder een impressie van de hotels* waar je gedurende deze reis overnacht.

 

*Het kan soms voorkomen dat we moeten uitwijken naar andere hotels. Deze zijn altijd van een vergelijkbaar of beter niveau.

Andere Tsjechië reizen

Czech Paradise

CYKLO TRAVEL

Cyklo Travel is een reisorganisatie gespecialiseerd in fietsreizen en het goede leven in Tsjechië.

Reizen bij Cyklo Travel zijn altijd een beetje avontuurlijk en bedoeld voor iedereen die ook houdt van het goede leven!

ONS KANTOOR

Adres: Beethovenlaan 10 - 1272 ED HUIZEN
Telefoon: + 31 6 2525 5091
Mail: info@cyklotravel.nl
KVK: 34108241
IBAN: NL40 INGB 0676 965 695
Algemene Voorwaarden

Social Media

We zijn natuurlijk ook te vinden op facebook.
Like ons!

© Copyright 2019 by Cyklo Travel - Met voor fietsen