Stel een vraag

Praag - Wenen op maat

Bepaal het allemaal zelf

Van Praag naar Wenen

[ultimate_icon_list icon_size=”16″ icon_margin=”10″][ultimate_icon_list_item icon=”Defaults-map-marker” content_font_size=”desktop:12px;”]Waar:

Centraal Bohemen /  Zuid Bohemen / Zuid-Oost Bohemen / Moravië / Oostenrijk[/ultimate_icon_list_item][ultimate_icon_list_item icon=”Defaults-calendar” content_font_size=”desktop:12px;”]Hoe lang:

Dat bepaal je zelf[/ultimate_icon_list_item][ultimate_icon_list_item icon=”icomoon-bicycle” content_font_size=”desktop:12px;”]Hoeveel:

Dat bepaal je zelf[/ultimate_icon_list_item][ultimate_icon_list_item icon=”Defaults-euro” content_font_size=”desktop:12px;”]Prijs:
Je ontvangt een offerte[/ultimate_icon_list_item][ultimate_icon_list_item icon=”Defaults-star” content_font_size=”desktop:12px;”]Familiereis:
Deze fietsreis is niet geschikt voor kinderen[/ultimate_icon_list_item][ultimate_icon_list_item icon=”Defaults-group” content_font_size=”desktop:12px;”]Groepsreizen:
Deze reis kan niet groepsverband worden gedaan. Bekijk dan ‘Only the Best[/ultimate_icon_list_item][ultimate_icon_list_item icon=”Defaults-user-md” content_font_size=”desktop:12px;”]Hoe zwaar:
 – [/ultimate_icon_list_item][/ultimate_icon_list]

Praag – Wenen is meer dan een fietsreis. Het is een ontdekkingstocht. In totaal kun je ruim 750 kilometer fietsen. Dat is vergelijkbaar met van Utrecht naar Zurich fietsen. Je doorkruist een groot deel van de zuidelijke regio’s van Tsjechië. Een ontmoeting met het Tsjechië van toen en van nu. Met de prachtige Tsjechische natuur en haar wisselende landschappen. Het is een avontuur dat je over de heuvels leidt naar indrukwekkende middeleeuwse stadjes, oneindige bossen, bijna Hollandse akkers en schier eindeloze wijngaarden. Uiteindelijk eindig je Wenen. Daar kun je nagenieten van een reis waar je nog lang op zult terugkijken.

Wanneer je deze graag reis zou willen maken maar de twee reizen zoals ze worden aangeboden niet helemaal aan je wensen voldoen dan kunnen we hem ook op maat voor je samenstellen. Hieronder vind je een indruk van de keuzes die je hebt. 

[ultimate_modal modal_title=”Stel een vraag” btn_size=”md” btn_bg_color=”#1e73be” btn_txt_color=”#ffffff” btn_text=”Stel een vraag” modal_size=”medium” modal_style=”overlay-fade”]
[/ultimate_modal]

Praag – Wenen kan op veel manieren worden gefietst. En het is zo’n mooie route dat we hem ook voor iedereen toegankelijk willen houden. Wanneer 11 fietsdagen je wat veel lijkt dan kan het ook in 6 zoals in ‘Only the Best’. Maar misschien wil je wel meer dagen maar deze niet allemaal fietsen door bijvoorbeeld af en toe gebruik te maken van de trein. Of een mini busje waarin je naar een volgende locatie kan worden gebracht. Eigenlijk kan het allemaal. We kunnen de reis maken zoals jij het wilt.

 

Op de onderstaande kaartzijn de plekken waar je kan overnachten aangegeven met een blauwe stip. Tussen de plaatsen in is aangegeven hoe ze zijn te bereiken. Uiteraard kun je ze allemaal fietsen maar op een aantal plekken zou je ook voor ander vervoer kunnen kiezen. Natuurlijk zijn praktisch alle plaatsen te bereiken met de trein, ik laat alleen de rechtstreekse verbindingen zien. Ook kun je, wanneer je dat wilt, met een busje worden opgehaald waarin je met je fietsen naar de volgende bestemming wordt gebracht. Een dag met weinig reistijd en veel extra tijd voor een stadsbezoek of een wandeling. Maar ik kan me voorstellen dat je hier wat ondersteuning bij kan gebruiken. Waar moet je beslist heen? Wat zijn de zwaarste dagen, welke de lichtste? Waar kun je het beste een extra overnachting boeken? Laat het me weten en samen stellen we de reis vast die het best bij jouw past.  

[ultimate_modal modal_on=”image” btn_img=”3576″ modal_size=”block”] [/ultimate_modal]

Klik op de kaart om hem uit te vergroten.

Wat is inbegrepen

 • overnachtingen op een tweepersoonskamer met eigen douche en toilet.
 • ontbijt
 • Bagagevervoer (is optioneel)
 • Nederlandstalige routebeschrijving, kaartmateriaal en achtergrond informatie
 • gpx bestand van de route.
 • Een fietscomputer met alle routes erop kan worden geleend wanneer je die niet zelf hebt.
 • Vervoer van de huurfiets terug vanuit Wenen naar Praag

Wat is niet inbegrepen

 • De heenreis naar Praag en de terugreis vanuit Wenen
 • Lunches, diners en dranken voor zover niet genoemd in de reisomschrijving
 • Overige transfers
 • Huur fiets
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Eventuele toeristenbelasting (ter plekke te betalen)

Wat is optioneel

 • Een extra overnachting in Praag voor je vertrekt
 • Een extra overnachting in Wenen
 • Treinkaartje Wenen – Praag
 • Transfers van en naar de luchthaven van Praag
  • 1-3 personen € 28,-
  • 4-8 personen € 38,-
 • een wandeling van 3 uur met gids door Praag
  • € 59,-
 • Waterdichte tassen
  • toeslag van € 10,-

Naar het vertrekpunt Praag

 • Met de auto:
  855 kilometer vanaf Utrecht.
  Geschatte reistijd: zonder files ongeveer 8,5 uur
 • Met het vliegtuig:
  Naar Praag.
  Geschatte reistijd: Vlucht naar Praag: 1,5 uur. Transfer naar Hotel ongeveer 30 minuten
 • Met de trein:
  Geschatte reistijd: Een treinreis van Amsterdam naar Praag duurt ongeveer 12 uur. 
  Indicatie kosten: € 200 – € 275 per persoon

Praag – Wenen is niet een reis die kinderen fietsen. De dagafstanden zijn daar soms te lang voor de route te zwaar. Je kan natuurlijk altijd met een karretje fietsen maar ook dat zal niet altijd meevallen.

Algemeen

De meest uitgebreide vorm van Praag – Wenen die je zou kunnen fietsen overbrugt in totaal zo’n 750 kilometer door een, op een paar dagen na, heuvelachtig gebied. De combinatie van deze twee maakt dat dit een redelijk zware fietsreis is. Uiteraard kunnen we op iedere gewenste plek rustdagen inbouwen. Je kan er van uitgaan dat iedere geoefende fietser deze reis aankan. In overleg kunnen we, op basis van je eigen wensen, deze reis samenstellen. We kennen alle routes en kunnen je dus altijd een goed idee geven over de zwaarte ervan per dag. Sommige dagen kunnen we inkorten, andere overslaan door met de trein te gaan of juist een langere route nemen. 

 

Dat is natuurlijk lastig omdat je hier d route zelf samenstelt maar hou rekening met een een zwaarte van tussen de 3 en 3,5 op een schaal van 5. Geen 4 omdat je nooit in het hooggebergte fietst en dus ook nooit dat soort lange aanhoudende klimmen hoeft te maken. Maar ook geen 3 omdat de veelheid van kleine (soms redelijk felle) klimmetjes het wel weer wat zwaarder maken dan helemaal gemiddeld.

Verharde en onverharde paden

Je fietst over het algemeen over geasfalteerde wegen of goed begaanbare fietspaden. Ondanks dat de Tsjechische fietspaden niet altijd verhard of geasfalteerd zijn. Maar soms ontkom je er simpelweg niet aan. Persoonlijk vind ik deze afwisseling erg leuk. Voor deze reis echter hebben we de hoeveelheid onverharde paden geprobeerd beperkt te houden. Ook omdat het aantal fietsuren op een dag anders te groot zou worden. Eigelijk is er maar één dag waarop je veel onverhard fietst. Dat is de route tussen Vranov nad Dyji en Znojmo. Die dag is dan ook maar 39 kilometer.

Hoogteverschillen

Da’s gemakkelijk: die zijn er! Met name alle routes ten westen van Trebon zijn over het algemeen wat heuvelachtiger en zul je op sommige dagen het gevoel hebben maar weinig meter horizontaal te fietsen. Het voordeel is dat het allemaal geen hooggebergte is dus de afstanden omhoog zijn doorgaans niet heel lang. Het nadeel is dat je in tegenstelling tot in het hooggebergte je hier maar moeilijk een ritme zal vinden en dat het gewoon heel veel klimmetjes zijn…

Ten oosten van Trebon vlakt het landschap wat af. Stel je daar geen Nederland bij voor maar de horizontal stukken worden vooral langer. De route tussen Znojmo en Mikulov is zelfs wel ronduit Hollands te noemen. Het laatste deel richting Wenen is (op nog maar sommige klimmetjes na) gewoon goed te doen.

Van Praag naar Wenen

Individuele reis

Periode te boeken
Dagelijks
van April tot en met Oktober
Prijs per persoon 
Offerte
Fietshuur
(prijzen zijn per fiets per dag) Bekijk de fietsen
€ 12,50

*Niet in alle plaatsen waar je komt in Tsjechië zijn 4 of 5 sterren hotels.

Groepsreizen Praag - Dresden

De fietsreis Praag – Wenen is in 2018 ook als groepsreis te boeken. Dat geldt dan wel alleen voor de fietsreis ‘Only the Best’. Bekijk deze reis hier.

Wat zijn de voordelen van een groepsreis:

Je mist niets

Gedurende de hele reis fietst er een gekwalificeerde gids met je mee. Het grote voordeel is dat hij of zij precies weet waar je moet zijn en hoe je er moet komen. Bij een individuele reis vergt dit de nodige voorbereiding en dan nog weet je het natuurlijk nooit zeker.

Zorgeloos reizen

Nog los van het feit dat de gids die meefietst precies weet waar je moet zijn om de speciale plekjes te zien regelt hij of zij ook alles voor je. Entreebewijzen, tafels voor de lunch of het avondeten etc. En omdat de gidsen allemaal Tsjechisch zijn en uitstekend Engels spreken zul je ondrweg ook nooit een ‘taalprobleem’ tegenkomen. Da’s ook prettig.

Gezellig en onderhoudend

Dit is natuurlijk de belangrijkste reden om voor een groepsreis te kiezen. Je weet zeker dat je met een groep mensen optrekt die in ieder geval een aantal dezelfde interesses hebben. Je doet nieuwe contacten op, onderweg kun je meteen al je ervaringen delen met anderen en ‘s avonds aan het diner kun je op je gemak de dag nog eens door nemen met elkaar. Hoe leuk is dat!

Veilig

Tijdens de hele fietsreis rijdt er een minibus mee die onder andere ook de bagage vervoert. Mocht er onderweg iets gebeuren met de fiets of is er een valpartij dan is er altijd deskundige (Tsjechisch sprekende) begeleiding en materieel om praktisch alle ongemakken op te vangen.

Bekijk ook deze manier om Praag - Wenen te fietsen

9 dagen

13 dagen

Accommodaties

Je overnacht in zeer goede hotels. Waarbij we steeds geprobeerd hebben het meest comfortabele  te combineren met authentiek en uitstraling. Het streven is eigenlijk steeds geweest dat je na een dag fietsen in een prachtige omgeving ook een ‘wauw’ gevoel moet kunnen krijgen bij de accommodatie wanneer je daar aankomt. Alles vanuit de overtuiging dat comfort bijdraagt aan plezierbeleving.

Onderstaand een impressie van de hotels waar je gedurende deze reis overnacht. De hotels die je hier ziet zijn onze voorkeur hotels. Wanneer je minder hecht aan deze luxe en comfort dan kunnen we overal uitwijken naar hele goede 2 en 3 sterren hotels. 

Meer ontdekkingsreizen

Moravische wijnroutes

Tsjechische charme

Met de kinder mee

CYKLO TRAVEL

Cyklo Travel is een reisorganisatie gespecialiseerd in fietsreizen en het goede leven in Tsjechië.

Reizen bij Cyklo Travel zijn altijd een beetje avontuurlijk en bedoeld voor iedereen die ook houdt van het goede leven!

ONS KANTOOR

Adres: Beethovenlaan 10 - 1272 ED HUIZEN
Telefoon: + 31 6 2525 5091
Mail: info@cyklotravel.nl
KVK: 34108241
IBAN: NL40 INGB 0676 965 695
Algemene Voorwaarden

Social Media

We zijn natuurlijk ook te vinden op facebook.
Like ons!

© Copyright 2017 by Cyklo Travel - Met voor fietsen