Ontdek La Rioja

Een ander Spanje

Ontdek la Rioja

 • Waar

  Noord-west Spanje / La Rioja

 • Hoe lang:

  8 dagen

 • Prijs:

  € 775

 • Groepsreizen

  Geen geplande groepsreizen. Kan wel in een groep gefietst worden.

 • Hoe zwaar is deze reis?

  Het is sportief fietsen. Zie tabblad 'Hoe Zwaar'

Ontdek La Rioja


‘Ontdek la Rioja’ is een fantastische, verrassende fietsreis waarbij je deze Spaanse streek die bij ons vooral bekend is om haar wijnen op een unieke manier leert ontdekken. Over paden die alleen bekend zijn bij de lokale mensen, langs en door de beroemde wijngaarden ontdek je steeds meer over de cultuur, de geschiedenis en de mensen uit deze regio. ‘Ontdek la Rioja’ is daadwerkelijk een ontdekkingstocht!

 

Een fantastische fietsreis

 

Op deze prachtige avontuurlijke fietsreis maak je ook kennis met een fietsvakantie op een mountainbike. Die uiteraard ook een elektrische kan zijn. Om het beste van twee werelden te kunnen hebben zijn de dagafstanden wat korter. Zo kun je een behoorlijk dagdeel sportief fietsen en het andere deel onderdompelen in het goede leven van La Rioja!

1

Calle Laurel - Dé tappas straat van Logrono

Aankomst Logrono


Verken de hoofdstad van La Rioja. Drink een wijntje op het plein en ga ‘s avonds op in de Spaanse levenstijl met al die fantastische tapas. En dan is er één plek waar je heen moet: Calle Laurel: dé tapas-straat van Logrono!

2

Onderweg in La Rioja

Logrono – Haro 55 km


Vandaag start je fietsreis vanuit Logrono, de hoofdstad van La Rioja. Al vrij snel steek je de rivier Rio Ebro over, die de natuurlijke grens vormt tussen de regio’s La Rioja en Baskenland. Door de heuvels van Baskenland fiets je een fantastische route met spectaculaire vergezichten via Laguardia en San Vicente naar Haro. 

3

IMG_0071

Haro – Briones – San Vicente – Haro 30 of 40 km


De route van vandaag volgt een pad langs de Ebro rivier. Vanaf Gimileo heb je een mooi uitkijkpunt. In Briones (in 2018 bekroond als mooiste dorp van Spanje) kun je naar het wijnmuseum Vivanco gaan. Je vervolgt het pad verder over een middeleeuwse brug en volg je de rivier terug naar Haro dwars door de wijngaarden. Daarna bijkomen in Haro, op het centrale plein met tapas en uiteraard een glaasje wijn! Pas dag 3 en wat een fietsreis!

4

IMG_0096

Haro – Casa la Reina – Santa Domingo – San Millán – Santa Domingo 59 km


Vandaag fiets je de eerste 18 kilometer steek je akkerbouw gebied. Vanuit Santo Domingo fiets je door naar San Millán de la Cogolla, waar de kloosters van Suso en Yuso liggen en de oorsprong van de Spaanse taal. Onderweg ben je al door Santo Domigo gekomen waar de route van vandaag ook eindigt. Santo Domingo is een plaatsje dat gevormd is door de Pilgrimsroute naar Santiago de Compostela. 

5

IMG_0126

Santa Domingo – Laguardia 49 km


Dat de regio La Rioja economisch afhankelijk is van haar wijnproductie was al duidelijk. Vandaag kom je niet alleen langs mooie wijnhuizen zoals Ysios (ontworpen door de beroemde architect Calatrava) maar krijg je ook een rondleiding in één van deze wijnhuizen. Uiteraard afgesloten met een kleine proeverij… Klein want daarna fiets je nog zo’n 10 kilometer en eindig je in Laguardia, een dorp tussen stadsmuren, met een prachtig uitzicht op La Rioja. 

6

IMG_0163

Laguardia – Logrono 35 of 58 km


Je kan vandaag kiezen. De langere route gaat eerst nog een stuk richting de bergen naar de hunebedden el Sotillo, la Hechicera, la Huesera en San Martin. Hierna voornamelijk bergaf  naar Logroño, de hoofdstad van La Rioja. Onderweg naar Logroño kom je langs het wijnhuis Marques de Rascal. In Logroño kun je de oude stad bezoeken, en tapas eten in de beroemde straat ‘Calle Laurel’ of genieten van een heerlijke maaltijd in één van de vele restaurants.

7

IMG_0191

Logrono – La Grajera – Navarrete – Fuenmayor – Logrono 53 km


Weer zo’n fantastisch rit vandaag. De laatste helaas alweer van je fietsreis door La Roioja. Vanuit Logroño fiets je naar het park van La Grajera. Daarna fiets je via Sorzano naar het prachtige bergdorpje Islallana. Vervolgens volg je de rivier Rio Iregua terug naar Logrono. 

 

Logrono – el Cortijo – Mantible – Fuenmayor – Grajera – Logrono 44 km


Deze alternatieve route is bij veel fietsliefhebbers in La Rioja bekend. Niet in  de laatste plaats omdat deze ieder jaar als toertocht wordt georganiseerd. Hij begint in het park van de Ebro rivier begint, en verder gaat langs de Iregua rivier, tot het dorp Nalda. Vanaf Nalda ga je terug naar Logroño, over een weg die alleen de locale mensen kennen..

8

Departure

Einde van rondreis


De fietsreis eindigt na je ontbijt.  

Tot wanneer kun je fietsen

1

1

Max Temp

Neerslag

Sneeuwdgn

Jan 10° 64 mm 1
Feb 10° 60 mm 3
Mrt 14° 58 mm 1
Apr 18° 59 mm 0
Mei 21° 66 mm 0
Jun 26° 60 mm 0
Jul 29° 26 mm 0
Aug 30° 22 mm 0
Sep 26° 24 mm 0
Okt 21°  34 mm 0
Nov 14° 54 mm 0
Dec 11° 36 mm 1

Wat is inbegrepen

 • 6 overnachtingen op een tweepersoonskamer met eigen douche en toilet.
 • 6 keer ontbijt
 • Bagagevervoer
 • Een privé rondleiding bij een wijnhuis met een kleine wijnproeverij
 • Nederlandstalige routebeschrijving, kaartmateriaal en achtergrond informatie
 • gpx bestand van de route.
 • Een fietscomputer met alle routes erop kan worden geleend wanneer je die niet zelf hebt.

Wat is niet inbegrepen

 • Heen- en terugreis
 • Lunches, diners en dranken voor zover niet genoemd in de reisomschrijving
 • Overige transfers
 • Huur fiets
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Reserveringskosten € 20,-
 • Eventuele toeristenbelasting (ter plekke te betalen)

Wat is optioneel

 • Een extra overnachting in Bilbao
 • Prive transfer van Bilbao naar Logrono
 • Treinkaartje Bilbao – Logrono

Naar het vertrekpunt Praag

 • Met de auto:
  1450 kilometer vanaf Utrecht.
  Geschatte reistijd: zonder files ongeveer 15 uur
 • Met het vliegtuig:
  Naar Bilbao
  Geschatte reistijd: Vlucht naar Praag: 2 uur en 15 minuten. Met de trein vanaf Bilbao naar Logrono 2 uur en 30 minuten.

‘Ontdek la Rioja’ kan prima met een familie worden gefietst. Daarbij aangetekend dat kinderen dan al wel fietservaring moeten hebben. Voor kleine kinderen is deze reis niet geschikt.

Algemeen

‘Ontdek La Rioja’ is wanneer je zonder ondersteuning fietst een sportieve fietsreis. Niet in de laatste plaats omdat je op mountainbikes fietst. Niet alle dagen zijn ‘mountainbike-dagen’. De dag waarop naar Santo Domingo fietst gaat vrijwel volledig over wegen. De rondrit vanuit Logrono daarentegen kent best wat smalle paden en stukken single trail. 

Het mooie van dit fietsavontuur zit ‘m in de combinatie van mountainbike paden, fietspaden en wegen. Je komt daarom ook op plekken waar je met een gewone fiets niet snel zal komen. Je hebt geen ervaring nodig als mountainbiker om deze fietsreis te kunnen maken. Iedereen kan deze fietsreis doen! Er zullen misschien kleine stukjes zijn waar je zal besluiten om even af te stappen. aan de andere kant kunnen ervaren mountainbikers ook stukken nemen die voor hen een uitdaging zullen vormen.

Eén van de personen die deze reis heeft gefietst toen hij werd uitgezet heeft weinig fietservaring en geen mountainbike ervaring. Op een E-mountainbike heeft zij alles met veel gemak kunnen fietsen. 

Op een schaal van 1-5 kan deze reis worden beoordeeld als 3,5. Geen 4 omdat er ook prachtige stukken bijvoorbeeld langs de rivier zitten. Er zitten voldoende klimmetjes in deze reis maar meestal niet heel hoog.

Verharde en onverharde paden

Er is hierboven al een aantal keren aan gerefereerd. Je vindt jezelf geregeld terug op allerlei onverharde paden. Allemaal bedoeld als fietspad of soms als mountainbike pad. Je hebt geen speciale vaardigheden nodig om deze te fietsen. Aan de andere kant kun je, als je een ervaren mountainbiker bent en ons dat aangeeft, alternatieve paden op je route krijgen die meer techniek vragen en een grotere uitdaging kunnen vormen. 

Hoogteverschillen

Die zijn er. Je fietst in een heuvelachtig tot soms bergachtig gebied. Iedere dag zal je een aantal klimmetjes te trotseren krijgen. Op één dag na maak je tussen de 500 en (één keer) maximaal 1.000 hoogtemeters per dag.

Zo ziet je reis er uit


Klik op de kaart om hem uit te vergroten zodat je een beter beeld krijgt van de route naar Dresden. De route zoals deze hier staat weergegeven is zoals deze is beschreven bij ‘Van dag tot dag’. Uiteraard kunnen we hiervan afwijken. Bijvoorbeeld wanneer je met kinderen fietst dan verdelen we bijvoorbeeld de overnachtingsplekken iets anders zodat het aantal kilometers per dag wat minder wordt. Vanzelfsprekend kan er (wanneer je niet in een groep fietst) op iedere plek verlengd worden.

Ontdek La Rioja

Individuele reis

Periode te boeken
Dagelijks
van April tot en met Oktober
Prijs per persoon 
(op basis van 6 nachten inclusief ontbijt en een bezetting van 2 personen per kamer in premium hotels)
€ 775,-
Toeslag wanneer je  alleen reist
(Bij een kamerbezetting van 1 persoon)
€ 150,-
Prijs per persoon Standaard hotels
(op basis van 7 nachten inclusief ontbijt en een bezetting van 2 personen per kamer, in standaard hotels)
€ —,-
Fietshuur
(prijzen zijn per fiets per dag) Bekijk de fietsen
€ 15,-
e-bike verhuur
(prijzen zijn per fiets per dag) Bekijk de fietsen
€ 27,50

Wil je weten wat allemaal inbegrepen is: klik hier

Groepsreizen Praag - Dresden

Het uitgangspunt is dat dit een ‘self-guided’ tour is en op iedere dag kan beginnen. Mocht je een groep hebben waarmee je deze reis wilt fietsen dan is het ook mogelijk om iemand mee te laten fietsen als gids. Deze persoon is altijd een ervaren mountainbiker goed kan inschatten wat het niveau van de groep is en stemt daar de route op af. 

 

Heb je hier belangstelling voor neem dan even contact met ons op dan wordt er een aangepaste offerte gemaakt.

Accommodaties

Je overnacht tijdens deze fietsreis in zeer goede hotels. Waarbij we steeds geprobeerd hebben het meest comfortabele  te combineren met authentiek en uitstraling. Het streven is eigenlijk steeds geweest dat je na een dag fietsen in een prachtige omgeving ook een ‘wauw’ gevoel moet kunnen krijgen bij de accommodatie wanneer je daar aankomt. Alles vanuit de overtuiging dat comfort bijdraagt aan plezierbeleving.

Onderstaand een impressie van de hotels waar je gedurende deze fietsreis overnacht. De hotels die je hier ziet zijn onze voorkeur hotels. Wanneer je minder hecht aan deze luxe en comfort dan kunnen we overal uitwijken naar hele goede 2 en 3 sterren hotels. 

Meer ontdekkingsreizen

Beleef nu Authentiek Andalusië op de fiets!

Ervaar en beleef een uniek fietsreis met ‘Ontdek La Rioja’.

Van Praag naar Dresden

Praag – Wenen: The Big Ride

Met de kinder mee

CYKLO TRAVEL

Cyklo Travel is een reisorganisatie gespecialiseerd in fietsreizen en het goede leven in Tsjechië.

Reizen bij Cyklo Travel zijn altijd een beetje avontuurlijk en bedoeld voor iedereen die ook houdt van het goede leven!

ONS KANTOOR

Adres: Beethovenlaan 10 - 1272 ED HUIZEN
Telefoon: + 31 6 2525 5091
Mail: info@cyklotravel.nl
KVK: 34108241
IBAN: NL40 INGB 0676 965 695
Algemene Voorwaarden

Social Media

We zijn natuurlijk ook te vinden op facebook.
Like ons!

© Copyright 2019 by Cyklo Travel - Met voor fietsen