Authentiek Andalusië

Geniet van het echte Spanje!

Authentiek Andalusië

 • Waar

  Zuid Spanje / Andalusië

 • Hoe lang:

  8 dagen

 • Prijs:

  € 675,-

 • Groepsreizen

  Ja

 • Hoe zwaar is deze reis?

  Eigenlijk hebben alleen dag 1 en 2 wat klimwerk.

Authentiek Andalusië


Authentiek Andalusië is een fietsreis die je in het voor- of het najaar fietst. Het is een ontmoeting met de puurheid van deze streek. Je maakt kennis met zuid Spanje zonder het toerisme. Daarnaast overnacht je in plaatsjes waar het toerisme nog niet is geland. Het is Spanje op z’n Spanjest! Ervaar, beleef, ruik en proef deze geweldig mooie regio. Fiets een dag door ruim 30 spoortunnels over een voormalig spoortraject. Laat je verrassen in, met recht authentieke, tapas barretjes. Kortom, beleef het kleine avontuur in zuid Spanje

1

Ronda - Puente Nuevo

Aankomst Ronda


Je eerste vakantiedag begint bij de aankomst op het vliegveld van Malaga. Je kan de trein te nemen naar Ronda of we regelen een transfer voor je. Verken Ronda al een beetje en wandel door dat mooie parkje achter de arena met een fenomenaal uitzicht. Vergeet vooral geen voorproefje te nemen op een week lang tapas!

2

Dag-1-1

Rondrit Ronda 26 km


Wanneer je de vorige dag Ronda al hebt verkend dan is het vandaag tijd om de fietsen te testen. We hebben een prachtige kleine rit uitgezet in de omgeving van Ronda. De route geeft je al een mooi beeld van de omgeving en hoe de eerste fietsdag eruit gaat zien. Dat is namelijk  de enige dag waarin je regelmatig wat omhoog fietst. Maar rondslenteren en tapas eten is natuurlijk ook een optie!

3

Olvera

Ronda – Olvera 34 of 44 km


Je eerste fietsdag brengt je naar Olvera. We hebben twee routes, variërend in zwaarte. Onderweg passeer je een aantal ‘witte dorpjes’ die zo kenmerkend zijn voor deze omgeving. Na ruim 8 kilometer is het tijd voor je eerste kop koffie in Arriate. Mocht je die overslaan dan raden we je aan deze zeker te nemen in het volgende dorpje Setenil de las Bodegas. Prachtig! Vervolg je weg naar Olvera en geniet van prachtige vergezichten.

4

Via-Verde-Olvera

Olvera – Montellano 48 of 43 km


Ga er maar voor zitten vandaag! Je fietst naar Montellano over de Via Verde. Een voormalige spoorlijn die is omgebouwd tot fietspad. Volg het oude spoor door ruim 30 spoortunnels waar automatisch de lichten voor je aangaan, zodra je er in fietst en drink een kop koffie in het oude spoorstation. Een geweldige beleving. En vergeet onderweg niet omhoog te kijken om de gieren te zien!!

5

IMG_0717

Montellano – Los Palacios 59 km


Vanuit Montellano vertrek je voor de langste rit van je vakantie. Meteen wanneer je Montellano uit fietst draai je een prachtig verharde maar uiterst autoluwe weg op. Al golvend fiets je door dit Spaanse landschap. El Palmar de Troya biedt je na ruim 30 kilometer vele mogelijkheden voor een Spaanse lunch. Daarna over een stuk prachtig fietspad naar Utrera. In Utrera zijn talloze mogelijkheden voor een drankje. Uiteindelijk volgen de laatste kilometers naar Los Palacios.

6

Voor-Sevilla

Los Palacios – Sevilla 40 km


Op weg naar de eindbestemming. Het is geweldig om te zien hoe men in Spanje zich begint in te stellen op de fietser. Langs een niet al te drukke weg is een fietspad aangelegd en bij ieder riviertje fiets je over kunstig getimmerde bruggen. Je fietst eigenlijk alleen maar rechtdoor. Je kunt hier overigens ook gewoon op de weg fietsen. Sevilla is prachtig. Om er te zijn, maar zeker ook om op de fiets aan te komen!

7

Sevilla

Sevilla rondrit 12 km


Een dag in Sevilla. Je zou zeggen: berg de fiets maar op. Maar niets is minder waar. Sevilla heeft geweldige faciliteiten voor fietsers. Een kikkergroen fietspad leidt je zo’n beetje door de hele stad. Je kunt dus op je fiets bijvoorbeeld Plaza de Espana, de kathedraal van Sevilla en het Moorse paleis van Sevilla bezoeken. Deze dag kun je ook een fietstour als route volgen. Geniet van deze bruisende Spaanse stad!

8

Departure

Einde van rondreis


De fietsreis eindigt na je ontbijt.  

Tot wanneer kun je fietsen

1

1

Gem.
max Temp

 Zonuren  p/dag

 Gem. regen  p/mnd

Jan 14° 5 37 mm
Feb 16° 5.7 33 mm
Mrt 19° 6.3 30 mm
Apr 21° 8 37 mm
Mei 24° 9.7 31 mm
Jun 29° 10.9 9 mm
Jul 33° 11.9 2 mm
Aug 35° 11.1 3 mm
Sep 28° 8.9 20 mm
Okt 23° 6.6 39 mm
Nov 18° 5.6 41 mm
Dec 15° 5.1 50 mm

Wat is inbegrepen

 • 7 overnachtingen op een tweepersoonskamer met eigen douche en toilet.
 • 7 keer ontbijt
 • Bagagevervoer
 • Nederlandstalige routebeschrijving, kaartmateriaal en achtergrond informatie
 • gpx bestand van de route.
 • Een fietscomputer met alle routes erop kan worden geleend wanneer je die niet zelf hebt

Wat is niet inbegrepen

 • Heen- en terugreis
 • Luchthaventransfers
  (Er gaat 2 keer per dag een trein naar Ronda. Kosten ± € 12,- p.p) 
 • Lunches, diners en dranken voor zover niet genoemd in de reisomschrijving
 • Huur fiets (trekking of e-bike)
 • Reis-, annulerings- en/of fietsverzekering
 • Eventuele toeristenbelasting (ter plekke te betalen)

Wat is optioneel

 • Een extra overnachting in Malaga
 • Prive transfer van Malaga naar Ronda

Naar het vertrekpunt Ronda

 • Met de auto:
  2280 kilometer vanaf Utrecht.
  Geschatte reistijd: zonder files ongeveer 23 uur
 • Met het vliegtuig:
  Naar Malaga
  Geschatte reistijd: Vlucht van Amsterdam naar Malaga: 3 uur. Met de trein vanaf Amsterdam naar Malaga ongeveer 31 uur.
 • Met de fiets:
  Vanuit Utrecht ongeveer 124 uur 😉

‘Authentiek Andalusië’ kan prima met een familie worden gefietst. Daarbij aangetekend dat kinderen dan al wel fietservaring moeten hebben. Met name de eerste dag heeft nog wel wat hoogtemeters. Daarna zal het zeker geen probleem meer zijn.

Algemeen

‘Authentiek Andalusië’ is prima door iedereen te fietsen. Zoals al een paar keer eerder gezegd is eigenlijk alleen de eerste dag een fietsdag met wat extra hoogtemeters. Op deze dag bieden we je ook een alternatief. Je kan dus kiezen: een wat kortere route of een wat langere met meer hoogtemeters. Wanneer je bekend bent met fietsen in heuvelachtig terrein of wanneer je graag uitgedaagd wordt dan is ook de langere route uitstekend te doen.. De rest van de week fiets je van heuvelachtig naar glooiend tot uiteindelijk helemaal vlak. Geloof het of niet maar de laatste dag naar Sevilla is echt helemaal vlak. 

Mocht je twijfelen of gewoon nog nooit eerder in heuvels of glooiende landschappen hebben gefietst, huur dan een e-bike. Aangezien de dagelijkse afstanden goed te overzien zijn kun je dan op je gemak en zonder zorgen over mogelijke beklimmingen deze fantastische tocht fietsen.  

Op een schaal van 1-5 kan deze reis worden beoordeeld als 2,5. Die halve punt boven de twee wordt eigenlijk alleen veroorzaakt door de eerste dag. Die is niet heel zwaar maar heeft toch wat klimmetjes.

Verharde en onverharde paden

Je fietst toch voornamelijk over verharde wegen. Soms steken we stukken over of fiets je door een natuurgebied (vlak voor Sevilla) waardoor je ook op onverharde paden komt. Deze zijn echter bijzonder goed te fietsen. Sterker: het verschil met de verharde paden zal je misschien niet eens opvallen. Daarnaast fiets je ook over de ‘gewone’ weg. Dit zijn in bijna alle gevallen (bijzonder) autoluwe wegen. Enige uitzondering is het stukje tussen Utrera en Los Palacios. Maar, geloof me,  daar was echt geen ontkomen aan.  

Hoogteverschillen

Het is al een paar keer gezegd: die zijn er. Je fietst in een heuvelachtig en glooiend gebied. Het vertrekpunt van deze reis, Ronda, is een plaatsje dat op ongeveer 730 meter hoogte ligt. Tijdens de (mogelijke) rondrit en de eerste fietsdag naar Olvera fiets je dit (hoogte) gebied uit. Hier zitten dan ook de meeste hoogtemeters. 

Het grote voordeel van hoogtemeters is de traktatie op de vele prachtige vergezichten die dan krijgt voorgeschoteld. En die zijn echt meer dan de moeite waard!

Zo ziet je reis er uit


Klik op de kaart om hem uit te vergroten zodat je een beter beeld krijgt van de route Ronda – Sevilla. De route zoals deze hier staat weergegeven is zoals deze is beschreven bij ‘Van dag tot dag’. Uiteraard kunnen we hiervan ook afwijken wanneer je specifieke wensen hebt.  Vanzelfsprekend kan er (wanneer je niet in een groep fietst) op iedere plek verlengd worden.

Authentiek Andalusië

Individuele reis

Periode te boeken
Dagelijks
Maart, April, Oktober en November
(andere maanden op aanvraag)
Prijs per persoon 
(op basis van 7 nachten inclusief ontbijt en een bezetting van 2 personen per kamer)
€ 645,-
Toeslag wanneer je  alleen reist
(Bij een kamerbezetting van 1 persoon)
€ 175,-
Prijs per persoon Luxe hotels
(op basis van 7 nachten inclusief ontbijt en een bezetting van 2 personen per kamer)
Op aanvraag
Fietshuur
€ 115,-
e-bike verhuur
€ 165,-
Luchthaventransfers
(Op basis van 2 personen)
€ 75,- per persoon

 

Wil je weten wat allemaal inbegrepen is: klik hier

Groepsreis Authentiek Andalusië

‘Authentiek Andalusië’ wordt ook als groepsreis aangeboden. In 2019 staat er in ieder geval één gepland van 23 oktober tot en met 30 oktober. De prijs van de groepsreis in inclusief hotels met ontbijt, bagagevervoer en een gids die mee fietst.

 

Mocht je zelf een groep hebben waarmee je deze reis wilt fietsen dan is dat uiteraard ook mogelijk. Heb je hier belangstelling voor neem dan even contact met ons op dan wordt er een aangepaste offerte gemaakt voor je eigen groepsreis.

DATA EN PRIJZEN GROEPSREIS

Periode
23 tot en met 30 oktober
Prijs
€ 679,- per persoon
Luchthaventransfers
€ 50,- per persoon
Eénpersoonstoeslag
€ 175,- per persoon

 

Accommodaties

Je overnacht tijdens deze fietsreis in ** en ***-hotels. Waarbij we steeds geprobeerd hebben het meest comfortabele  te combineren met authentiek en uitstraling. Drie van de hotels beschikken (onder andere) over een zwembad. In Ronda en Sevilla is een upgrade mogelijk.

Onderstaand een impressie van de hotels waar je gedurende deze fietsreis overnacht. De hotels die je hier ziet zijn onze voorkeur hotels. Het kan voorkomen dat je in een vergelijkbaar alternatief overnacht.

Meer ontdekkingsreizen

Van Praag naar Dresden

Praag – Wenen: The Big Ride

Tsjechisch Paradijs is een magisch fietsavontuur

Moravische wijnroutes

Met de kinder mee

CYKLO TRAVEL

Cyklo Travel is een reisorganisatie gespecialiseerd in fietsreizen en het goede leven in Tsjechië.

Reizen bij Cyklo Travel zijn altijd een beetje avontuurlijk en bedoeld voor iedereen die ook houdt van het goede leven!

ONS KANTOOR

Adres: Beethovenlaan 10 - 1272 ED HUIZEN
Telefoon: + 31 6 2525 5091
Mail: info@cyklotravel.nl
KVK: 34108241
IBAN: NL40 INGB 0676 965 695
Algemene Voorwaarden

Social Media

We zijn natuurlijk ook te vinden op facebook.
Like ons!

© Copyright 2019 by Cyklo Travel - Met voor fietsen