Even voorstellen

hoe het allemaal begon

Wie is Cyklo Travel

Kennis maken

Eerst voorstellen. Ik ben Ruud Blankvoort. Het zal geen verrassing zijn dat ik een enthousiast fietser ben. Wanneer het kan: fietsen! Op zondagen met vooral Corren en Jannen maar ook doordeweeks op de racefiets of mountainbike. In de zomer op fietsvakanties en in het voorjaar soms een klassieker met zielsverwanten in de familie. Tja en toen dacht ik: als dit toch je werk zou zijn..?

Bijkomstigheidje: ik had al werk. Al ruim 25 jaar bij een grafisch opleiding- en detacheringsbureau. Waarvan de laatste 16 als mede-eigenaar. Tijd voor verandering? Midlife crisis? Ik weet het niet, maar die gedachte liet me niet meer los. Ik ging een beetje polsen. Wat vonden de mensen in mijn omgeving er van? De meeste waren zeer enthousiast. Maar daar lag volgens mij vooral veel empathie aan ten grondslag. Er waren ook sceptische mensen. Beduidend minder empatisch: ‘hoe ga je je onderscheiden en waarom in hemelsnaam Tsjechië?’. En eigenlijk kwam toen alles een beetje samen.

Op een prachtige stokoude fiets door Modena

Waarom Tsjechië?

Live uit Valtice. Heerlijk!

Ben je ooit in Nieuw Zeeland geweest? Ik nog nooit. Maar zoals ik mij Nieuw Zeeland voorstel, zo zien stukken van Tsjechië er ook uit.. Soms bijna on-Europees. Tuurlijk, Toscane is prachtig om te fietsen, net als het noorden van Italië. En natuurlijk Frankrijk, Spanje en zeker ook België. Maar Tsjechië… heeft iets dat al deze landen niet hebben. Natuur die oprecht overweldigend kan zijn. Tsjechië kan Toscaans heuvelachtig zijn maar ook Po vlakte plat. Tsjechië heeft ‘Loire-achtige’ kastelen en wijnen die zich prima kunnen meten met de Bordeaux’s en Rioja’s van deze wereld. Tsjechië heeft de rijkdommen van Wenen en de romantiek van Parijs. Tsjechië is vooral nog onontdekt. Daarom!

Hoe ga je je in hemelsnaam onderscheiden?

Da’s het makkelijkste deel. Ik vind dat mensen geen fietsvakantie zouden moeten boeken. Maar een ervaring. Of beter: een herinnering. Herinneringen aan fantastisch natuur en aan het kleine avontuur. Maar ook herinneringen aan de Tsjechische cultuur. Bezoek musea en leer het verleden van de Tsjechen kennen. Bezoek de kastelen, drink het Tsjechisch bier en uiteraard de Moravische wijnen. En proef de knoedels in hun sauzen.

En als laatste: het motto van Cyklo Travel is het goede leven op de fiets. Na een fantastische dag moet je vind ik ook fantastisch aankomen. Ik doe dus niet aan upgrades. Die zijn al inclusief.

Moravische wijnmodder. Dat werd lopen!

Wereld Natuur Fonds

Hoe gaaf dat zij meedoen!

Én ik vind dat gebruik maken van de natuur een verplichting met zich meebrengt. Namelijk iets teruggeven aan de natuur. Dat vond het Wereld Natuur Fonds ook. Ik ben dan ook oprecht blij dat zij hun naam aan Cyklo Travel hebben willen verbinden. Je doneert dan ook aan  € 20,- per geboekte reis. Ongeacht het aantal fietsers. Maar alleen wanneer je dat zelf ook wilt natuurlijk! Wil je meer weten: klik hier.

Tot slot. Alles bij Cyklo Travel is een beetje persoonlijk. Dat is nou juist zo leuk. Iedereen die vragen heeft of twijfels. Bel! Het is ook goed om het er af en toe gewoon even over te hebben.

 

Tot op de fiets!

 

Ruud Blankvoort

CYKLO TRAVEL

Cyklo Travel is een reisorganisatie gespecialiseerd in fietsreizen en het goede leven in Tsjechië.

Reizen bij Cyklo Travel zijn altijd een beetje avontuurlijk en bedoeld voor iedereen die ook houdt van het goede leven!

ONS KANTOOR

Adres: Beethovenlaan 10 - 1272 ED HUIZEN
Telefoon: + 31 6 2525 5091
Mail: info@cyklotravel.nl
KVK: 34108241
IBAN: NL40 INGB 0676 965 695
Algemene Voorwaarden

Social Media

We zijn natuurlijk ook te vinden op facebook.
Like ons!

© Copyright 2019 by Cyklo Travel - Met voor fietsen