Eten is je brandstof

Ik had niet verwacht ooit te hopen op aanhoudend slecht weer. Maar als hardcore ‘Zwift-addict’ zit ik niet te wachten op ook maar de kleinste mogelijkheid om buiten te moeten fietsen. My basement, my castle om een goed Engels gezegde maar eens te parafraseren. Wat mij betreft kan de winter niet lang genoeg duren. Geen vezeltje in mij voelt zich momenteel man genoeg om in koud en nat weer toch buiten te fietsen. Niet zolang Zwift tot mijn beschikking staat. Niet alleen vermaak ik me prima in m’n keldertje maar ik werk tegelijkertijd ook nog aan m’n conditie en doe allerlei nieuwe ‘vrienden’ op. Mannen uit Amerika, Duitsland, Spanje en Australië vergezellen mij in mijn wekelijkse dodenritjes. Want zo voelen ze wel een beetje. Ik heb al overwogen om op Marktplaats eens op zoek te gaan mobiele zuurstof tanks. Want daar heb ik na anderhalf uur fietsen steeds meer behoefte aan. 

Intussen verricht ik mijn wekelijkse arbeid ook in de sportschool. Janine heeft weer allerlei ludieke oefeningetjes bedacht. Vanochtend heeft ze me haar nieuwste creatie uitgelegd, waarbij ik als een Nureyev met m’n handjes in m’n zij Hongaarse-volksdans-achtige-pasjes maak. Hier had Janine, zo leek het, speciaal een kleedje voor laten maken met een tekening erop die zich het beste laat vergelijken met een hinkelpatroon. Toen ik haar voorbeeld moest volgen zij ze nog: “Je hoeft je niet te schamen hoor…”. Dat zegt mijns inziens voldoende over visuele impact van deze oefening. Ben dan ook niet van plan dat matje regelmatig te gaan gebruiken.

Kortom volgens mij zit ik wel op schema. Joechei zou ik zeggen!

 

Wordt vervolgd…

 

Ruud

 

2019-03-03T11:42:48+00:00

Fietsrondreis Praag

Ontdek Praag, haar muziek, haar licht en haar historie. Vertrek in zuidelijke richting langs de Moldau. Overnacht in het indrukwekkende kasteel Zbiroh en beleef de romantiek in Karlstejn. Praag zet uiteindelijk de kroon op een geweldig week.