Kelder-virus

Er is wat vreemds aan de hand. Ik beleef onbescheiden grote successen op Zwift. Ben zelfs al gestegen naar de A klasse. Echter… Het wordt er allemaal niet makkelijker op. Na 10 minuten fietsen merk ik eigenlijk al dat ik moe wordt. Je moet weten dat Zwift ook de trainingen aanpast naar het FTP (Functional Threshold Power) dat het voor jouw heeft bepaald. Mijn FTP is inmiddels door Zwift vastgesteld op 311. Wanneer je dit getal deelt door je gewicht dan weet je hoeveel vermogen (Watt) je trapt. Dit is het vermogen, om een klein beetje kort door de bocht te gaan, waarop je maximale inspanning ligt terwijl je lijf nog net in staat is om de afvalstoffen af te voeren. Met andere woorden wanneer ik meer dan 4.0 Watt trap dan verzuur ik. En ik kan je zeggen dat mijn zuur daar heel anders over denkt. Ik verzuur al wanneer ik op de fiets stap, ik verzuur al wanneer ik ’s nachts mijn rechterbeen beweeg om aanstalten te gaan maken om een plasje te doen. Kortom Zwift en ik geraken in een kleine huwelijkscrisis. We denken duidelijk allebei anders over mijn inspanningsvermogen. Zwift is overigens niet een hele flexibele partner in deze. Want hoewel ik nauwelijks nog vooruit kom in m’n kelder weigert Zwift mijn FTP aan te passen. 

In de wedstrijden hou ik niemand meer bij. Wordt er door iedereen afgereden. Voel me de loser van de kelderfietsers. En dat zijn er nogal wat op Zwift kan ik je zeggen! Maar ik moet hier wat mee. Misschien moet ik wat interval trainingen gaan doen. Of misschien moet ik überhaupt even rustig aan gaan doen. Ik weet het niet. Wel een beetje zorgelijk want op deze manier val ik op de eerste de beste Mongoolse steppe dood van m’n fiets. Eerst maar kerst!

Wordt vervolgd…

 

Ruud

 

2019-03-03T11:38:41+00:00

Praag – Dresden

De fietsvakantie Praag - Dresden is een fietsklassieker. En niet voor niets! Een prachtige 7-daagse fietsreis langs de Elbe. Je gaat wandelen in Boheems Zwitserland, je ontdekt de steden Praag en Dresden en ondertussen geniet je van een uitzonderlijk mooie natuur. Prachtig!