En nu ook letterlijk

M’n eerste twee ‘Stefan-weken’ zitten er al weer bijna op. En als donderslag bij heldere hemel klaarde het weer op toen ik m’n eerste trainingsritje ging rijden. Al twee weken fiets ik lekker buiten in het zonnetje. Het is een feest, getuige ook de foto hierboven. Het is wel erg wennen om alleen nog maar op hartslag te fietsen. Ik moet nu gokken wat m’n gemiddelde op m’n MTB of racefiets is en op grond daarvan een afstand bepalen. Daar ben ik nog niet altijd even succesvol mee. Zo moest ik 3 uur fietsen met een hartslag van rond de 128. Mijn uitgangspunt was dat ik op m’n MTB ongeveer  24 – 25 km per uur zou halen. Ik zette dus in op een afstand van zo’n 75 km. Waar ik onvoldoende rekening meer had gehouden was de wind. Ergens tussen Nijkerk en Eemnes vonden de weergoden dat ik wel voldoende ondersteunt was de eerste 2 weken. Een straf windje 5 was mijn deel. Ik kan je zeggen dat, als je op een MTB gaat fietsen, in een polder met windkracht 5 tegen en een hartslag die niet hoger dan 128 mag zijn,  de snelheid er behoorlijk uit is. Maar je wordt pas echt getest als je dan ook nog wordt ingehaald door een tegen obesitas aanhangend tienertje op een oma fiets met een schooltas achterop. De ABN AMRO stress-test is er helemaal niets bij. Willen meedoen in de grote mensen wereld en je niet kunnen handhaven op de kleuterschool. De verleiding om te komen tot een inspannings-ejaculatie, waarbij je volkomen hormoon gestuurd wil laten zien wie er het verst plast, is immens. Maar ik heb me ingehouden en ben solidair gebleven aan de verordeningen van koning Stefan. Pas laat in de middag ben ik die dag de polder uitgekropen. Voordeel van deze manier van fietsen is wel dat je niet echt moe wordt. Ik ben op de weg terug.

Het voelt goed en het gaat goed. Mongolië here I come! Dat doet me er aan denken dat we nog helemaal geen vliegtickets hebben. Zo langzamerhand ook wel een punt van aandacht. Helemaal wanneer je weet dat mijn vrouw, om moverende redenen, weigert met Aeroflot te vliegen. Laat dat nou zo ongeveer de enige zijn die op Ulaan Bataar vliegt. Enfin, puntje voor de komende weken.

Wordt vervolgd…

Ruud

 

2019-03-15T09:29:55+00:00

Ronda – Sevilla

Authentiek Andalusië is een ontmoeting met de puurheid van deze streek. Je maakt kennis met zuid Spanje zonder het toerisme. Ontdek het hoger gelegen Ronda, verbaas je over de geweldig mooie Via Verde naar Montellano en laat je inspireren door Sevilla!