Bij Cyklo Travel tellen je kilometers dubbel.

Iedereen die een fiets- of wandelvakantie boekt levert een bijdrage aan ons milieu. Zij zijn, om het maar even populair te zeggen, natuurlijk al groen bezig. Ik heb het voorrecht fietsreizen te mogen organiseren. Ben dus ook best groen bezig. Cyklo Travel wil daar graag nog een schepje bovenop doen. Daarom doneert Cyklo Travel € 20,- voor alle gereden kilometer per boeking. Niet als een actie, niet om ‘klanten te trekken’ maar gewoon omdat het goed is om bij te dragen aan het behoud van deze prachtige reisbestemmingen. Tenminste, als jij dat ook wilt natuurlijk!

Loading...

Cyklo Travel steunt het WNF.

Het goede doel dat hier in mijn ogen het dichtste bij staat is het Wereld Natuur fonds. Het WNF zet zich wereldwijd in voor een beter milieu en een schonere natuur. Daarnaast doet het WNF natuurlijk al decennia lang een beroep op mensen, politiek en overheden waar het gaat om de bescherming van de fauna en nog specifieker het steeds groter worden aantal uitstervende diersoorten.

Het WNF bestrijkt een enorm deel van de wereldwijde natuur- en milieubescherming. Daarom ben ik van mening dat het WNF niet genoeg gesteund kan worden in de realisatie van haar doelstellingen.

Het Wereld Natuur Fonds (WNF) is actief sinds 1962. Het zet zich in voor natuurbescherming over de hele wereld. Het WNF richt zich op vier doelstellingen:

  1. Het beschermen en waar mogelijk herstellen van negen door het WNF vastgestelde gebieden
  2. Het beschermen van dertien bedreigde diersoorten die symbolisch zijn voor het behoud van een gebied. Bijvoorbeeld de ijsbeer of de zwarte neushoorn.
  3. Het verkleinen van de menselijke voetafdruk en het promoten van duurzame productie van goederen, met focus op vijf grondstoffen.
  4. Het verminderen van de dreiging van klimaatverandering en bevordering van oplossingen.

Bron: WNF

Wanneer je meer wilt lezen over het WNF klik hier.

HET WERELD NATUUR FONDS