Stel een vraag

Langs de Moldau

Zo indrukwekkend kan Tsjechië zijn

Langs de Moldau

 • Waar:

  Centraal Bohemen /  Zuid Bohemen

 • Hoe lang:

  9 dagen

 • Hoeveel:

  6 fietsdagen

 • Prijs:
  Vanaf € 745,- per persoon (zie prijzen voor mogelijkheden).
 • Familiereis:
  Deze fietsreis is niet geschikt voor jonge kinderen (Kijk onder familiereis)
 • Groepsreizen:
  Deze reis kan ook in groepsverband worden gedaan
 • Bagage vervoer:
  Inclusief bagage vervoer 
 • Hoe zwaar:

Hoewel je de eerste dag in Praag aankomt start ‘Langs de Moldau’ eigenlijk in Cesky Krumlov om dan vervolgens noordelijk te fietsen terug naar Praag. In ongeveer 300 kilometer fiets je van het prachtige UNESCO plaatsje Cesky Krumlov naar Praag. Onderweg kun je in Hluboka het neo-gotisch kasteel bezoeken, over de oudste brug van Tsjechië fietsen, een bewaard gebleven dissidenten-kamp bezoeken en overnachten in een prachtig kasteel. Langs de Moldau is een gemiddeld zware fietsreis. Door de rivier te volgen vermijd je soms wat omliggende heuvels. Maar er zijn ook dagen waar je over een hoeveelheid heuvels moet. Maar ja, zonder heuvels geen vergezichten, nietwaar ;-). Langs de Moldau biedt een aantal van de mooiste en meest bijzondere plekjes die Tsjechië te bieden heeft.

1

Praag

Aankomst Praag


Wanneer het je lukt om vroeg in Praag te zijn dan heb je nog tijd om de grote burcht, de Karlsbrug of de St. Vitus Kathedraal te gaan bekijken. Overigens gaat er eigenlijk niets boven slenteren door Praag. Je overnacht in een fantastisch hotel op een steenworp afstand van de Karlsbrug. Uiteraard voorzien we je van tips waar je zou kunnen eten die avond.

2

Praag – Cesky Krumlov


Op een tijdstip dat je zelf bepaald wordt je naar Cesky Krumlov gebracht. Dit is een rit van ongeveer 170 kilometer. Je hebt dan de rest van de tijd om het plaatsje Cesky Krumlov, dat ook een plek heeft op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, te verkennen. Het is één van de best bewaarde middeleeuwse stadscentra van Tsjechië. Het is er echt prachtig!

3

Klik op de afbeelding voor meer foto’s

Cesky Krumlov – Cesky Budejovice – Hluboka nad Vltavou – 57 km


Je verlaat Cesky Krumlov langs de prachtige vallei van de Vltava (de Moldau).  Je passeert (en eventueel bezoekt) het klooster Zlata Coruna. Dan door naar Cesky Budejovice. Deze stad zou eigenlijk niet gepasseerd worden zonder een Budejovice bier (Budweiser in het Duits) gedronken te hebben. Al 600 jaar wordt dit bier hier gebrouwen. Uiteindelijk door naar Hluboa nad Vltavou waar het Hluboka kasteel nog meer dan de moeite waard is om te bezoeken. 

4

Klik op de afbeelding voor meer foto’s

Hluboka nad Vltavou – Pisek 53 km


Je maakt gebruik van de speciaal aangelegde fietspaden langs de rivier de Moldau die je zo’n beetje na iedere bocht weer een nieuwe ansichtkaart voorschotelen. Het hoogtepunt is toch wel de 13e eeuwse brug in Pisek die daarmee de oudste brug van Tsjechië is. Ter vergelijk: de Karelsbrug in Praag werd (opnieuw) gebouwd vanaf 1357. 

5

Klik op de afbeelding voor meer foto’s

Pisek – Pribram 68 km


Vandaag, de langste dag van de reis, brengt je langs tal van pittoreske plaatsjes en bijzondere plekken. Zoals het Orlik Kasteel met haar overdadig gedecoreerde kamers of de brug bij Zdakov, die toen hij gebouwd langste was van Tsjechië als brug met maar één boog. Aan het einde van de dag kom je aan in Pribram. Het stadje dat lange tijd nauw verbonden was met de uranium mijnen er vlakbij. Bezoek het dissidentenkamp Vojna waar tijdens het communistisch regime politieke gevangenen gedwongen werden in de mijnen te werken. Het is er alsof het gisteren was. Indrukwekkend.

6

Klik op de afbeelding voor meer foto’s

Pribram – Zbiroh 45 km


Je kunt Pribram niet verlaten zonder Zvata Hora (de Heilige Berg) bezocht te hebben. Het pelgrimsoord heeft nog steeds veel aantrekkingskracht. Je fietst door een voormalig militair gebied wanneer je bij de prachtige beboste heuvels van Brdy bent. Dat dit militair gebied was herken je ondermeer aan de ruim 9 meter brede wegen waar je overheen komt die vroeger door de militairen werden gebruikt. Uiteindelijk naar Zbiroh. de overnachtingsplek is uniek, maar je moet er wel wat voor doen om er te komen. Een stevig klimmetje… 

7

Klik op de afbeelding voor meer foto’s

Zbiroh – Karlstejn 48 km


Vanuit Zbiroh fiets je naar de kasteel ruïne van Tocnik. Tocnik ligt op de top van een heuvel die Zamecka Hora heet. De ‘kasteel-berg’. Een flink deel van de dag bevind je je temidden van de beboste heuvels. De weg leidt naar Beroun. Een middeleeuws stadje in het hart een regio die louter valleien, grotten en prehistorisch fossielen gevonden kunnen worden. Prachtig! Uiteindelijk vind je je bestemming in het plaatsje Karlstejn.

8

Klik op de afbeelding voor meer foto’s

Karlstejn – Praag 39 km


Op weg naar de eindbestemming: Praag. Maar niet zonder de Tsjechische Grand Canyon te zoeken. Daarna volgt een makkelijke weg terug naar Praag. Je fietst eerst langs de oevers van de Berounka rivier en later langs die van de Vltava. Tijd om bij te komen, na te praten en te mijmeren over alles wat je gezien hebt op één van die vele terrasjes die Praag rijk is.

9

Departure

Einde van rondreis


Na je ontbijt eindigt je rondreis. Uiteraard kunnen we samen kijken of er mogelijkheden zijn om te verlengen op basis van jullie wensen. Wellicht nog een dag wandelen in het Tsjechisch Paradijs of een extra dag in Praag.

Wat is inbegrepen

 • 8 overnachtingen op een tweepersoonskamer met eigen douche en toilet.
 • 8 keer ontbijt
 • Bagagevervoer
 • Vervoer op dag 2 van Praag naar Cesky Krumlov
 • Vervoer van (huurfietsen) op dag 2 van Praag naar Cesky Krumlov
 • Nederlandstalige routebeschrijving, kaartmateriaal en achtergrond informatie
 • Een fietscomputer met alle routes erop kan worden geleend wanneer je die niet zelf hebt.
 • gpx bestand van de route.

Wat is niet inbegrepen

 • De heen- en terugreis naar en van Praag
 • Lunches, diners en dranken voor zover niet genoemd in de reisomschrijving
 • Overige transfers
 • Huur fiets
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Eventuele toeristenbelasting (ter plekke te betalen)

Wat is optioneel

 • Een overnachting in Praag wanneer je terugkomt
 • Extra overnachtingen
 • Transfers van en naar de luchthaven van Praag
  • 1-3 personen € 28,-
  • 4-8 personen € 38,-
 • een wandeling van 3 uur met gids door Praag
  • € 59,-
 • Waterdichte tassen
  • toeslag van € 10,-

Naar het vertrekpunt Praag

 • Met de auto:
  855 kilometer vanaf Utrecht.
  Geschatte reistijd: zonder files ongeveer 8,5 uur
 • Met het vliegtuig:
  Naar Praag.
  Geschatte reistijd: Vlucht naar Praag: 1,5 uur. Transfer naar Hotel ongeveer 30 minuten
 • Met de trein:
  Geschatte reistijd: Een treinreis van Amsterdam naar Praag duurt ongeveer 12 uur. 
  Indicatie kosten: € 200 – € 275 per persoon

Voor de kleintjes is ‘Langs de Moldau’ minder geschikt. Helemaal wanneer je vergelijkt met een reis als Praag – Dresden. Zoals ook wel bij andere reizen genoemd kun je  misschien nog wel met een ‘tag along’ fietsen. Maar dan moet je wel een geoefende fietser zijn. Beter dan de tag alongs zijn de karretjes die achter de fiets hangen. Maar nogmaals daar moet je wel een geoefende fietser voor zijn.

Algemeen

Langs de Moldau is een enorm afwisselende fietsreis. Op sommige plekken ontwijken we de heuvels om, zeg maar zoals in de reis Praag – Dresden, gebruik te maken van het vlakke deel dat een rivier biedt in een heuvelachtig landschap. Maar op andere dagen laten we de Moldau wat links liggen (of rechts eigenlijk) en daarmee kom je ook in een wat heuvelachtiger landschap. Echt heel zwaar wordt het nooit. Maar je conditie wordt er ook niet slechter van…

 

Op een schaal van 1-5 zou ik deze reis beoordelen als 2.5 tot (een kleine) 3. Als geheel blijft het klimwerk wel te overzien. Soms fiets je tegen best wel steile heuveltjes op maar lang is het nooit. Aan de andere kant neem je toch een ruime 3700 hoogtemeters in 6 fietsdagen. Voor een beginnende fietser is dat misschien wat veel. Daarom gemiddeld zwaar. 

Verharde en onverharde paden

In veel reizen zoeken we met enige regelmaat wat onverharde paden op. De afwisseling is (vind ik) erg leuk en het geeft op sommige momenten ook een wat avontuurlijker karakter aan je fietsreis. Ook in deze reis ontwijken we ze niet constant. Voor alle duidelijkheid: over het algemeen fiets je gewoon op verharde paden. De onderbrekingen zijn doorgaans niet zo lang. Maar wel leuk! Met name de dag waarop je van Pisek naar Pribram fietst zit er wat onverhard in. 

Hoogteverschillen

Die zijn er. Maar omdat we proberen zoveel mogelijk langs de rivier te fietsen vermijden we ze ook. In het middendeel van deze reis wijken we naar het westen. Hierdoor neemt de heuvelachtigheid wat toe. Maar over het algemeen is deze reis goed te doen. En wat is nu een fietsreis zonder een heuveltje ;-). Aangezien Cesky Krumlov ligt hoger dan Praag. Dat maakt dat je over de hele reis meer daalt dan dat je klimt. Maar dat zal je vrees ik niet iedere dag in de gaten hebben.

Zo ziet je reis er uit


Klik op de kaart om hem uit te vergroten zodat je een beter beeld krijgt van de route Cesky Krumlov – Praag. De route zoals deze hier staat weergegeven is zoals deze is beschreven bij ‘Van dag tot dag’. Uiteraard kunnen we hiervan afwijken. Standaard zijn er bijvoorbeeld ook af en toe onverharde paden opgenomen in de route. Deze kunnen we ook (voor een groot deel althans) vervangen door allemaal verharde paden. Vanzelfsprekend kan er (wanneer je niet in een groep fietst) op iedere plek verlengd worden.

Praag

Per minibus of auto

Cesky Krumlov

57 kilometer

Hluboka

53 kilometer

Pisek

72 kilometer

Pribram

45 kilometer

Zbiroh

40 kilometer

Karlstejn

35 kilometer

Praag

Van Praag naar Dresden

Individuele reis

Periode te boeken
Dagelijks
van April tot en met Oktober
Prijs per persoon premium hotels
(op basis van 8 nachten inclusief ontbijt en een bezetting van 2 personen per kamer)
€ 865,-
Prijs per persoon standaard hotels
(op basis van 8 nachten inclusief ontbijt en een bezetting van 2 personen per kamer)
€ 745,-
Prijs per persoon premium hotels
(op basis van 8 nachten inclusief ontbijt en een bezetting van 1 persoon per kamer)
€ 185,- toeslag
Prijs per persoon standaard hotels
(Op basis van 8 nachten inclusief ontbijt en een kamerbezetting van 1 persoon)
€ 165,- toeslag
Solo reizen premium en standaard hotels
op aanvraag
Fietshuur
(prijzen zijn per fiets per dag) Bekijk de fietsen
€ 12,50
e-bike verhuur
(prijzen zijn per fiets per dag) Bekijk de fietsen
€ 25,-

*Niet in alle plaatsen waar je komt in Tsjechië zijn 4 of 5 sterren hotels.

Groepsreizen Langs de Moldau

De fietsreis Praag – Dresden is in 2018 ook als groepsreis te boeken. De belangrijkste argumenten om een groepsreis te boeken:

Je mist niets

Gedurende de hele reis fietst er een gekwalificeerde gids met je mee. Het grote voordeel is dat hij of zij precies weet waar je moet zijn en hoe je er moet komen. Bij een individuele reis vergt dit de nodige voorbereiding en dan nog weet je het natuurlijk nooit zeker.

Zorgeloos reizen

Nog los van het feit dat de gids die meefietst precies weet waar je moet zijn om de speciale plekjes te zien regelt hij of zij ook alles voor je. Entreebewijzen, tafels voor de lunch of het avondeten etc. En omdat de gidsen allemaal Tsjechisch zijn en uitstekend Engels spreken zul je ondrweg ook nooit een ‘taalprobleem’ tegenkomen. Da’s ook prettig.

Gezellig en onderhoudend

Dit is natuurlijk de belangrijkste reden om voor een groepsreis te kiezen. Je weet zeker dat je met een groep mensen optrekt die in ieder geval een aantal dezelfde interesses hebben. Je doet nieuwe contacten op, onderweg kun je meteen al je ervaringen delen met anderen en ’s avonds aan het diner kun je op je gemak de dag nog eens door nemen met elkaar. Hoe leuk is dat!

Veilig

Tijdens de hele fietsreis rijdt er een minibus mee die onder andere ook de bagage vervoert. Mocht er onderweg iets gebeuren met de fiets of is er een valpartij dan is er altijd deskundige (Tsjechisch sprekende) begeleiding en materieel om praktisch alle ongemakken op te vangen.

Prijzen groepsreizen

Van Praag naar Dresden

Groepsreis

Periode te boeken
Zie Vertrekdata
Prijs per persoon 
(op basis van 7 nachten inclusief ontbijt en een bezetting van 2 personen op een kamer)
€ 920,-
Toeslag wanneer je  alleen reist
(Bij een kamerbezetting van 1 persoon)
€ 170,-
Fietshuur
(prijzen zijn per fiets per dag) Bekijk de fietsen
€ 12,50
e-bike verhuur
(prijzen zijn per fiets per dag) Bekijk de fietsen
€ 25,-
Vertrekdata van de groepsreizen
MaandVertrek uit PraagAankomst in Dresden
Juni25 juni 20182 juli 2018
Augustus15 augustus 201822 augustus 2018
 • De reis start in Praag en eindigt in Dresden.
 • De eerste dag is de dag van vertrek uit Praag. Je kunt een extra nacht boeken in Praag de dag voor vertrek.
Inbegrepen

Wat is allemaal inbegrepen:

 • Je wordt opgehaald bij het hotel waar je overnacht in Praag
 • 7 nachten standaard hotels
 • 7 keer ontbijt
 • 7 keer Diner inclusief drinken (behalve de laatste avond)
 • Gekwalificeerde gids
 • Ondersteuning van een minibus
 • Drinken onderweg in de meerijdende minibus
 • Stadskaarten van de overnachtingsplekken (per kamer)
 • Gedetailleerde fietskaarten (per kamer)
 • Programma en routeboek (per kamer)
 • Bagagevervoer
Optioneel

Wat is optioneel:

 • Een overnachting in Praag bij aankomst en terugkomst
 • Transfers naar de luchthavens van Praag en/of Dresden
  • 1-3 personen € 28,-
  • 4-8 personen € 38,-
 • een wandeling van 3 uur met gids door Praag
  • € 59,-
 • Waterdichte tassen
  • toeslag van € 10,-

Accommodaties

Je overnacht in zeer goede hotels. Waarbij we steeds geprobeerd hebben het meest comfortabele  te combineren met authentiek en uitstraling. Het streven is eigenlijk steeds geweest dat je na een dag fietsen in een prachtige omgeving ook een ‘wauw’ gevoel moet kunnen krijgen bij de accommodatie wanneer je daar aankomt. Alles vanuit de overtuiging dat comfort bijdraagt aan plezierbeleving.

Onderstaand een impressie van de hotels waar je gedurende deze reis overnacht. De hotels die je hier ziet zijn onze voorkeur hotels. Wanneer je minder hecht aan deze luxe en comfort dan kunnen we overal uitwijken naar hele goede 2 en 3 sterren hotels. 

Meer ontdekkingsreizen

Van Praag – Wenen een fietsavontuur!

Fietsen langs de Moldau kan nu als reis worden geboekt!

Tsjechische charme

CYKLO TRAVEL

Cyklo Travel is een reisorganisatie gespecialiseerd in fietsreizen en het goede leven in Tsjechië.

Reizen bij Cyklo Travel zijn altijd een beetje avontuurlijk en bedoeld voor iedereen die ook houdt van het goede leven!

ONS KANTOOR

Adres: Beethovenlaan 10 - 1272 ED HUIZEN
Telefoon: + 31 6 2525 5091
Mail: info@cyklotravel.nl
KVK: 34108241
IBAN: NL40 INGB 0676 965 695
Algemene Voorwaarden

Social Media

We zijn natuurlijk ook te vinden op facebook.
Like ons!

© Copyright 2017 by Cyklo Travel - Met voor fietsen